- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam.
Mam dwie karty. Orange Jedną doładowałem dzisiaj za 30 zł. Czy mogę to doładowanie teraz "przerzucić" na drugą kartę? Okazało się że ta druga karta nie będzie używana. I te środki mi teraz przepadną.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Nephilmnapisał(-a)Witam.
Mam dwie karty. Orange Jedną doładowałem dzisiaj za 30 zł. Czy mogę to doładowanie teraz "przerzucić" na drugą kartę? Okazało się że ta druga karta nie będzie używana. I te środki mi teraz przepadną.
@Nephilmwyrózniłem to czego nie rozumiem.
Żeby optymalnie coś doradzić to mało danych.
Ale i tak ustawiłbym przelew cykliczny na 3 złote co 7 dni (startuje po 7 dniach od ustawienia, 3 przelewy wymagają 28 dni) i w międzyczasie dokonałbym 4 przelewy pojedyncze po 5zł.
Jak karta ma długą ważność na wychodzące to jeszcze bardziej można pokombinować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki na koncie
@Nephilm możesz użyć przelew SMS:
https://www.orange.pl/kid,4002009758,id,4004889665,title,Przelew-SMS,article.html
Niestety całej kwoty nie przekażesz, bo opłata za SMS wynosi 20 groszy, dodatkowo maksymalny kwota przelewu to 5 PLN dziennie. Przelew SMS nie przedłuża ważności konta.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Nephilmnapisał(-a)Witam.
@Nephilmwyrózniłem to czego nie rozumiem.
Żeby optymalnie coś doradzić to mało danych.
Ale i tak ustawiłbym przelew cykliczny na 3 złote co 7 dni (startuje po 7 dniach od ustawienia, 3 przelewy wymagają 28 dni) i w międzyczasie dokonałbym 4 przelewy pojedyncze po 5zł.
Jak karta ma długą ważność na wychodzące to jeszcze bardziej można pokombinować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki na koncie
Rzeczywiście napisałem trochę chaotycznie. Ale spieszyłem się do pracy. Sytuacja wygląda następująco. Mam 2 karty w Orange. Karta nr 1 służy na co dzień w moim telefonie (Free na kartę). Karta nr 2 służy bardzo sporadycznie do korzystania z internetu w laptopie.
Dzisiaj rano wystąpiła awaria w UPC i nie mieliśmy WiFi w domu. Żeby syn mógł pracować zdalnie na lekcjach doładowałem tą drugą kartę za 30 zł.
Po jakimś czasie internet z UPC zaczął działać. I teraz moje pytanie czy można przelać środki (te 30 zł) z karty nr 2 na kartę nr 1 ? Bo jak nie będziemy z niej długo korzystać ( a pewnie tak będzie) to środki przepadną.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Środki na koncie
@Nephilm jak wcześniej wspomniałem przez przelew SMS.
Można również uruchomić Rok Ważności Konta, ale obecnie usługa płatna 6 PLN za przedłużenie na rok.