- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Posiadam ZTE MF258K wykupiony już na własność od Play. To najlepsza opcja na mojej wsi 😞 niestety prędkości nie są szałowe, średnio 40 Mbit. Właśnie wziąłem na próbę kartę SIM od Orange jednak niczego to nie zmieniło. (nadają z tego samego masztu) Długo szukałem aktualizację firmware do tego modemu ale to chyba święty gral, bo w całym internecie brak możliwości pobrania 😞
aktualnie mam B09 pd Play i zablokowane są tam różne opcje. Czy możecie mi podesłać wersję czystą niebrandowaną? Najlepiej B11? Albo wskazać gdzie mogę pobrać? Będę wdzięczny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Jeżeli nie wiesz jak wyszukać odpowiednie firmware to nie bierz się za zmianę softu. Może się skończyć tym, że UARTem będziesz musiał ratować router.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Zapewne akurat w tym modelu można samodzielnie wgrać niebrandowane oprogramowanie. Pytanie jednak zasadnicze: czego się spodziewasz? Że wgranie innego oprogramowania "magicznie" sprawi, że prędkości LTE wzrosną chociaż do 80 Mb/s? Masz do tego jakieś podstawy?
Skoro sprzęt już wykupiony, to go sprzedaj, a następie, po szczegółowej analizie parametrów sygnału w okolicy i oferty operatorów, wybierz sieć i modem, które w Twojej lokalizacji działają najlepiej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
To jest wersja LTE CAT 15? Z urządzeniami ZTE Odu-Idu od Play trzeba delikatnie... W niektórych modelach nawet zmiana ustawień LTE ubija router i potem tylko lutowanie ratuje... To naprawdę specyficzne urządzenia. ZTE robi te routery specjalnie dla Play i oprogramowanie układowe nie zawsze jest dostosowane do zarządzania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Dobrze wiem jak się szuka, ale kilka godzin szukania włącznie z AI nie przyniosło skutku!
Nie w takich sprzętach zmieniałem firmware.
Mam kilkadziesiąt lat doświadczenia z hardwarem komputerowym.
Dlatego zapytałem tutaj. Może ktoś na taki plik i się podzieli.
Może pomóc, bo włączę agregację kanałów co zablokował Play.
Będę też miał więcej opcji ustawień.
_________
* Scalenie wpisów - Bartłomiej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Z ciekawości zapytam, z jakich pasm LTE na tym routerze Play nie pozwala korzystać?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
O ile mnie pamięć nie myli, ustawienia LTE można telnetem zmienić. Pokaż co pokazuje konsola w U-Boot. I co Ci blokuje ten Play ? Bo nie napisałeś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
wcale nie mam karty do ustawień agregacji
https://www.youtube.com/watch?v=3NcnbClW_ac
tu film z otwartym softem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
firmware do ZTE MF258K
Pisałeś, że wiesz co i jak więc zerknij w Google. Chodzi o sprawdzenie wersji HW. Od tego trzeba zacząć. Te same modele, na pozór identyczne mogą mieć różne warianty płyty głównej. W konsoli prawie na pewno wyskoczy info o wersji HW itp. ZTE takie jest, że nawet na naklejce znamionowej jest inny model a w konsoli inny...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »