Zowee 5G Super ODU 6

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1372
  • 6298
  • 49

Zowee 5G Super ODU 6

Orange dodał ten model do swojej oferty.
Jeżeli ktoś go już posiada to poproszę o pierwsze ważenia. Wygląda dosyć kosmicznie a wzmocnienie na poziomie 18dBi robi wrażenie... pewnie tylko na pasmo 5G3600 ale użyteczny zasięg powinien być spory.

Zowee 5G Super ODU 6 

krótki opis 

krótki opis 2 

13 ODPOW. 13

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4147
  • 20005
  • 102

Zowee 5G Super ODU 6

Podoba idea działa od dawna. Przy bardzo dużej odległości od BTS, niektórzy montowali promiennik zamiast konwertera na antenie sat lub w miejsce konwertara jakiś modem zewnątrzny. To działalo bardzo dobrze ale problemem było to, że antenę trzeba było ustawić bardzo precyzyjnie. Zapewne  dlatego jest zamontowany ten siłownik, żeby ułatwić ustawienie anteny. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 252
  • 1221
  • 5

Zowee 5G Super ODU 6

Montaż i pierwsza konfiguracja:

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 448
  • 2147
  • 39

Zowee 5G Super ODU 6

wow, robi wrażenie ta kalibracja 😋 teknolodżja 🤖

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 149
  • 1318
  • 1

Zowee 5G Super ODU 6

Przekierowanie aktywne 🙃 :

2469d12f-71f1-4206-939d-a04b4193a8b2-1_all_129.jpg

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1372
  • 6298
  • 49

Zowee 5G Super ODU 6

@einsiedler 

Dobre, tam widocznie myślą że wszystko wiemy 😄 

Jestem ciekawy jak działa to kierowanie siłownikiem, czy to na bieżąco koryguje czy raz na sesje.

Edit: Obejrzałem film, trochę nie teges bo to się odłącza...czyli jeśli masz sygnał z odbicia to możesz mieć więcej roboty niż pożytku.

Poziom 36, Nawigator Galaktyczny
  • 3115
  • 15013
  • 141

Zowee 5G Super ODU 6

@Zeusek Mi się wydawało, że ten siłownik będzie tam na stałe a nie podłączany w razie potrzeby. Równie dobrze mogłoby się bez niego obyć i ręcznie ustawiać położenie bazując na danych z aplikacji.

• 448
  • 2147
  • 39

Zowee 5G Super ODU 6

@Zeuseknapisał(-a)

@einsiedler 

Dobre, tam widocznie myślą że wszystko wiemy 😄 

Jestem ciekawy jak działa to kierowanie siłownikiem, czy to na bieżąco koryguje czy raz na sesje.

patrząc na film, wygląda na manualną jednorazową kalibrację z poziomu aplikacji lub panelu admina w przeglądarce.

po kalibracji każą odpiąć ten mechanizm i zamknąć zaślepkę oraz zakręcić na śrubę.

w razie trudności / zmian w rozmieszczeniu nadajników, podpinasz wszystko i powtarzasz procedurę

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4147
  • 20005
  • 102

Zowee 5G Super ODU 6

@Zeusek Na filmiku instruktażowym jest odpowiedź. Kalibracje robi się raz a potem odłącza moduł sterujący. 

• 834
  • 4861
  • 34

Zowee 5G Super ODU 6

@Zeuseknapisał(-a)

Ta kalibracja to raczej tylko na początku razem z konfiguracją całego zestawu, a po wszystkim demontuje się urządzenie, które tym steruje. Ewentualnie można, jak rozumiem, z powrotem je dołączyć w celu ponownej kalibracji włączanej ręcznie przez aplikację/www

edit: nie pierwszy już raz piszemy z @atlas_cudow w tym samym czasie odpowiedź na to samo pytanie