- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
Orange dodał ten model do swojej oferty.
Jeżeli ktoś go już posiada to poproszę o pierwsze ważenia. Wygląda dosyć kosmicznie a wzmocnienie na poziomie 18dBi robi wrażenie... pewnie tylko na pasmo 5G3600 ale użyteczny zasięg powinien być spory.
Zowee 5G Super ODU 6
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
Podoba idea działa od dawna. Przy bardzo dużej odległości od BTS, niektórzy montowali promiennik zamiast konwertera na antenie sat lub w miejsce konwertara jakiś modem zewnątrzny. To działalo bardzo dobrze ale problemem było to, że antenę trzeba było ustawić bardzo precyzyjnie. Zapewne dlatego jest zamontowany ten siłownik, żeby ułatwić ustawienie anteny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
wow, robi wrażenie ta kalibracja 😋 teknolodżja 🤖
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
Dobre, tam widocznie myślą że wszystko wiemy 😄
Jestem ciekawy jak działa to kierowanie siłownikiem, czy to na bieżąco koryguje czy raz na sesje.
Edit: Obejrzałem film, trochę nie teges bo to się odłącza...czyli jeśli masz sygnał z odbicia to możesz mieć więcej roboty niż pożytku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
@Zeusek Mi się wydawało, że ten siłownik będzie tam na stałe a nie podłączany w razie potrzeby. Równie dobrze mogłoby się bez niego obyć i ręcznie ustawiać położenie bazując na danych z aplikacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
@Zeuseknapisał(-a)Dobre, tam widocznie myślą że wszystko wiemy 😄
Jestem ciekawy jak działa to kierowanie siłownikiem, czy to na bieżąco koryguje czy raz na sesje.
patrząc na film, wygląda na manualną jednorazową kalibrację z poziomu aplikacji lub panelu admina w przeglądarce.
po kalibracji każą odpiąć ten mechanizm i zamknąć zaślepkę oraz zakręcić na śrubę.
w razie trudności / zmian w rozmieszczeniu nadajników, podpinasz wszystko i powtarzasz procedurę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
@Zeusek Na filmiku instruktażowym jest odpowiedź. Kalibracje robi się raz a potem odłącza moduł sterujący.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zowee 5G Super ODU 6
@Zeuseknapisał(-a)
Ta kalibracja to raczej tylko na początku razem z konfiguracją całego zestawu, a po wszystkim demontuje się urządzenie, które tym steruje. Ewentualnie można, jak rozumiem, z powrotem je dołączyć w celu ponownej kalibracji włączanej ręcznie przez aplikację/www
edit: nie pierwszy już raz piszemy z @atlas_cudow w tym samym czasie odpowiedź na to samo pytanie
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »