Nie można wyświetlić tego widżeta.

Zmiana typu NAT 3 na typ nat 2

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 16
  • 0

Witam, 

Mam problem nie mogę zmienić typu nat od zmiamy routera na TCL Linkhub 5G HH512LV. Mimo zmiany konfiguracji oraz wykupionej usługi VPN dalej mam typ nat 3 co jest uciążliwe do używania przy grach online. 
Czy ma ktoś jakiś pomysł? 

7 ODPOW. 7

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2214
  • 10595
  • 88

@B3NY Jesteś pewien, że profil usługi Orange VPN jest prawidłowo skonfigurowany na TCLu? Na jakim routerze poprzednio używałeś tej usługi?

• 4
  • 16
  • 0

@Samotnick Wcześniej używałem na Huawei B315 i wszystko działało jak trzeba. Teraz na TCLu zrobiłem konfigurację jaką zalecił mi konsultant Orange. Dodaje załącznik jak jest to zrobione.

IMG_9482.jpeg

• 2214
  • 10595
  • 88

@B3NY Po restarcie routera też jest NAT 3? Możesz odczytać jaki adres IP zostaje przydzielony na porcie WAN (komórkowym) routera?

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2691
  • 11084
  • 106

Cześć @B3NY 

@B3NYzastanawiam się jakbyś w ustawieniach APN w uwierzytelnieniu zmienił PAP na CHAP? @B3NY jeszcze zastanawiam  jaki wykupiony Orange VPN posiadasz zwykły VPN czy VPN static?

Pozdrawiam 🙂

• 4
  • 16
  • 0

@Pablo5 Zmieniałem na CHAP Nat dalej pozostawał jako typ nat 3, posiadam zwykły VPN

• 4
  • 16
  • 0

@Samotnick Po restarcie routera dalej mam typ nat 3. Jeśli chodzi o adres IP jaki został przydzielony to nie do końca rozumiem o co chodzi, jakbyś mógł sprecyzować. Dorzucam kolejny załącznik, aby dowiedzieć się czy do rze szukam. 

IMG_9483.jpegIMG_9484.jpeg

• 2214
  • 10595
  • 88