- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
Pytanie czy ten nominalnie "zewnętrzny" MC889 wewnątrz daje więcej niż dobry "wewnętrzny"?
Czy ma lepsze parametry niż taki 888 (działający na 5G - nie ten mój...) lub G50?
Czy ta zewnętrzność jednak ogranicza się tylko do szczelności obudowy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
@Zeusek Mam mc888 i DL 900+. Przy zabawie w odpowiednie przekręcenie routera we właściwą stronę i po kablu (RJ+ przejściówka na usb-c) osiągałem 970- 980, co przy 1gigowym porcie oznacza, że działa ile fabryka dała. G50 w praktyce użytkowania niczego nie poprawi.
Zakup routera wewnętrznego tam gdzie przydałby się zewnętrzny to jednak marna inwestycja
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
Zewnętrzny będzie zawsze lepszy niż wewnętrzny... wyjątkiem jest gdy nadajnik masz blisko i jego widzisz (choć to też różnie bywa, je swojego nie widzę a parametry mam dobre).
To nie tylko wodoszczelność ale na wahania temperatur.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
Jest na Mediatec T830 ale na warunki domowe wystarczy, zawsze jest 14 dni na oddanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
@Zeusek Wiem. A w jaki sposób miałoby to stygmatyzować ten model? (w porównaniu do X72)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
@Ianus72napisał(-a)
@arthurnapisał(-a)@Zeusek Wiem. A w jaki sposób miałoby to stygmatyzować ten model? (w porównaniu do X72)
Również podłączam się pod to pytanie. Czy faktycznie to ma aż takie znacznie?
@Ianus72 Pytanie było retoryczne 😉 "Problem" tylko taki, że nie nazywa się snapdragon, który zdobył już renomę procesorami poprzednich generacji x65, x62 czy x55, które ciągle dają radę w modemach (choć x55 już trochę przestarzały)
Oba to nowe procesory, a sprzęty na obu topowe. No jest jeszcze droższe x75. Poza tym każdy sprzęt jak kupisz wysyłkowo, to jak coś nie pasuje zawsze możesz odesłać 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
Tak samo jest ze wszystkim np. jak telefon, jeżeli nie jest Aple to jest do niczego i dlatego ludzie płacą za niego koszmarne kwoty.
Sam mam router nie na snapdragonie i nie zamieniłbym się. To głównie kwestia naszych warunków lokalnych a nie co dokładnie siedzi w środku jeżeli klasy sprzętu są porównywalne.
Ps. Tylko przed zakupem warto poczytać czym się różnią.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
Tak trochę odgrzewając temat.
Nie wiem czy wspomniałem gdzieś po drodze, ale mój 888 nie obsługuje 5G z Orange.
A że trafiła się okazja to przetestowałem w tym samym miejscu ZTE G5 Ultra i wyszło spokojnie
ponad 550 downloadu. Bez problemu ogarnia 5G z lokalnego BTS-a więc problem leży w tym moim 888.
Nie ważne w sumie czy jest wadliwy czy jak mówią internety plusowy soft coś blokuje - nie działa z 5G.
Pewnie wystarczy "normalny" 888 bez zielonego brandu i też będzie hulało...