- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
Właśnie mam takie wrażenie, że ten mój 888 tylko udaje, że pracuje w 5G bo na LTE miał osiągi lepsze od telefonów a teraz kie pojawiło się to 3500 to na niego to zupełnie nie wpłynęło. Który sprzęt z ZTE lepiej sobie radzi z 5G?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
MC888 sobie dobrze radzi z 5G o ile nie jest zepsuty. Mój MC888 obecnie kurzy się w szafie i kupiłem Huawei
Zowee CPE 6 (H165-383).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
@arthurnapisał(-a)@Ianus72 Pokaż screen z parametrami sygnału mc888 na N78 i agregacją pasm
Wróciłem po przerwie do tematu i sprawa wygląda tak, że prawdziwe 5G nie działa. Może to wynikać z tego, że router jest po prostu walnięty ale na różnych forach są wpisy, że może to być związane z tym, że to jest router brandowany na Plusa.I że ich soft może blokować pasmo n78. A chyba opcji podmiany softu tu nie ma?
Nie mam na razie możliwości sprawdzenia go na karcie zielonych, żeby rozwiać wątpliwości. Ale przy jakiejś okazji to zrobię.
Wziąłem na kilka dni MC889 na testy i niby pięknie hula w 5G na nawet 450 Mbps (i to przez okno) ale się niestety co jakiś czas (zbyt często) zrywa na chwilę połączenie. Dlatego wrócił do sklepu.
Teraz rozważam opcję G50 lub G5 Ultra czekając na jakąś promocję... No i na radę, który z tych dwóch jeżeli już ZTE...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
@Ianus72napisał(-a)
@arthurnapisał(-a)@Ianus72 Pokaż screen z parametrami sygnału mc888 na N78 i agregacją pasm
Teraz rozważam opcję G50 lub G5 Ultra czekając na jakąś promocję... No i na radę, który z tych dwóch jeżeli już ZTE...
G50 był bardzo długo po 999 pln i właśnie zdrożał do 1149 pln. Po parametrach wyglada bdb
Mam natomiast bardzo poważne wątpliwości, czy warto w Twoim przypadku zamieniać z mc888. Bo przy takich prędkościach na modemie zewnętrznym mc889 jestem przekonany że G50 specjalnie niczego nowego nie dołoży. A właściwie to nie mam wątpliwości, szkoda pieniędzy, chyba że mc888 jest zepsuty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
Na moim MC888 nie wyciągnę więcej niż 80Mbps.
MC889 był w cenie bardzo promocyjnej ale się uparcie zawieszał (zbyt często) choć dawał regularnie koło 400Mbps wewnątrz mieszkania.
Sprawdzę jeszcze tego 888 na zielonej karcie, żeby zweryfikować te teorie o softowym blokowani pasma.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
Jeśli na mc888 wyciągasz DL80, to nie spodziewaj się też cudów od G50. W Twoim przypadku pomóc może modem zewnętrzny
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
Być może masz dwa nadajniki 5G w zasięgu i skaczę po nich , nawet jeżeli z drugim nie może się połączyć. Warto w takim wypadku zablokować pasmo N78 na PCI aby tego uniknąć. Nie wiem czy routery ZTE pozwalają na coś takiego (czytałem że tylko na LTE to działa).
Jak słusznie zauważyłeś tylko zewnętrzny da coś więcej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ZTE G50 na X72
@Zeusek Mam na myśli to, że przy mocno "średnich" parametrach zasięgu na co mogą wskazywać osiągi wymiana bardzo dobrego mc888 na lepszy ale też wewnętrzny nie ma sensu, a tym bardziej nie ma uzasadnienia do wydawania 1K pln nawet jeśli stary pójdzie na sprzedaż
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś