- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam mam aktualnie funboxa 3.0 który blokuje mi porty w PS4 i chciałbym zamienić go na własny zestaw.
TP-LINK MC200CM + ASUS RT-AC66U
Czy to dobry zestaw?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
OK panowie kupiłem i dzisiaj podłączyłem router Netgear Nighthawk Pro-Gaming XR500
https://www.netgear.pl/npg/xr500/ i nawet nie przekierowywałem portów ustawiłem DHCP i DMZ włączyłem UPnP i odpaliłem Dall of Duty i porty otwarte! czyli ten obsrany FunBox3 wszystko blokuje! to tak na zakończenie tematu.
a i ustawienia w PS4 mam manualne tak jak na załączonych obrazkach wcześniej więc nie wina ustawień konsoli była jak widzicie przyczyną
Pozdrawiam i mimo wszystko dziękuję za chęć udzielenia pomocy 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Error404PL niby ok ale lepiej poproś Orange o ONT, będzie za darmo i bez komplikacji, wtedy połączysz ten router z linka z ONT już normalnie kablem lan 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Error404PL nalepie poproś o urządzenie ONT od Orange tak jak mówi kolega @Anonim
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Error404PL wypada dopytać? Potrafisz ten konwerter MC200CM (ONT) tak ustawić by pracował w sieci, trzeba go przeprogramować lub zlecić autoryzację w Orange, to nie przejdzie z góry napiszę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Error404PL @Anonim Ten TP-Link to nawet ONT nie jest, tylko zwykły media konwerter (w dodatku wielomodowy i z oddzielnym RX/TX.).
Zresztą...żaden ONT z zewnątrz nie zadziała bez odpowiednich modyfikacji(ale to ciężki temat, nie warto tu opisywać). Autoryzacja przez Orange własnego urządzenia w ogóle odpada, w sieci Orange może pracować tylko ONT Orange. Praca nieautoryzowanych urządzeń potrafi doprowadzić do destabilizacji części sieci.
Funbox 3.0 żadnych portów nie blokuje, musisz po prostu go odpowiednio skonfigurować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję panowie za radę jutro zadzwonię i spróbuję coś załatwić jak mi odmowią to nie widzę innej opcji jak rezygnacja z usługi bo światłowód z zablokowanymi portami mi jest do niczego nie potrzebny.
POZDRAWIAM!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Error404PL ale dlaczego tak twierdzisz?
Czy ustawiłeś adres statyczny IP dla konsoli? odblokowałeś odpowiednie porty w menu routera dla IP konsoli? Ustawiłeś UPnP? a może DMZ?
No i na końcu czy dopisałeś przedrostek bez_ochrony- do loginu Neostrady ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dokładnie wszystko zrobiłem tak jak napisałeś a wchodzę do gry COD 4 i mam napisane ograniczony NAT gra nie umiala połączyć sie z portem 3074 itp. Jak wrócę z pracy wrzucę fotki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dodam że mam również UPC i jak przełącze kabel na UPC porty mam otwarte i w grze pisze port NAT otwarty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1
- 2