- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoki pingu w grze Valorant i Apex Legends
Hej!
Od jakiegoś czasu mam problem z pingiem do gry Valorant i Apex Legends na swiatlowodzie od Orange 1GB/S. Polaczenie oczywiscie kablowe od modemu FunBox 6. Problem pojawił sie mniejwiecej tydzień temu, wcześniej bylo dobrze.
Testowałem na roznych serwerach w grze: Frankfurt, Warszawa , Paryż, na kazdym serwerze ten sam problem. Mniejwiecej np. Na Warszawie wygląda to tak: 7ms... 8ms.. 7ms... 46ms.. 8ms.. 6ms..
Na Warszawie najwieksze skoki mam do mniejwiecej 62ms.
Probowalem wylaczyc IPv6 i nie pomogło.
Wymieniałem urządzenia w salonie Orange, tez nie pomoglo
Probowalem tez na WiFi i problem byl identyczny.
Pingi do 1.1.1.1 i do 8.8.8.8 sa na dobrym poziomie.
Jak myślicie samo sie naprawi, czy podejmować jeszcze jakies kroki?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mogą być czasowe problemy z pingiem, jak wcześniej było ok, to bym poczekał trochę, inna sprawa to sezon urlopowy, graczy przybywa i serwery są obciążone, ale na pewno nie cały czas i da się zagrać 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Identycznt problem mam, od jakiegoś czasu w tej grze jest problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko nie wiem, jak zdobyć IP do Warszawskiego albo Frankfurciego serwera Valorant.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zaczęło sie 26 czerwca, czyli w zakończenie roku szkolnego, mniejwiecej godziny 12/13 😅
No akurat dziwne jest to ze o każdej porze sa te problemy z skaczącym pingiem, nie wazne czy to 1 w nocy, czy 6 rano , czy 18 po południu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @k23ms
Zerknij do tych poradników z Valoranta i Apex Legends w sprawie problemów z niestabilnymi rozrywkami siecią i wysokimi pingami:
1) VALORANT – Podstawowe informacje o niestabilności rozgrywki i sieci https://playvalorant.com/pl-pl/news/game-updates/valorant-game-and-network-instability-basics/
2) Rozwiązywanie problemów z wysokim pingiem, utratą pakietów i opóźnieniem w Apex Legends https://help.ea.com/pl/articles/apex-legends/troubleshoot-ping-packet-loss-lag/
Podobny wątek równiez był na forum NO dwa lata do tyłu pod tym linkiem Wysoki ping tylko w grze Valorant https://nasz.orange.pl/t5/Gry-online/Wysoki-ping-tylko-w-grze-Valorant/td-p/396731
Zerknij do tych linków 🙂
Wydaje mi się, że okazą się pomocne 🙂
Miłego dnia 😎
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bm92napisał(-a)Tylko nie wiem, jak zdobyć IP do Warszawskiego albo Frankfurciego serwera Valorant.
Czyli ze wsparcia producenta tych gier nawet nie próbowałeś skorzystać, od razu zwróciłeś się do największych specjalistów w branży czyli do społeczności NO?
https://support.riotgames.com/en-us/valorant/connectivity/how-to-use-tracert-to-obtain-network-logs
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@k23msnapisał(-a)Zaczęło sie 26 czerwca, czyli w zakończenie roku szkolnego, mniejwiecej godziny 12/13 😅
No akurat dziwne jest to ze o każdej porze sa te problemy z skaczącym pingiem, nie wazne czy to 1 w nocy, czy 6 rano , czy 18 po południu.
to do zarządu serwerów gier trzeba się kierować, Orange udostępnia tylko internet, forum użytkowników usług Orange tu jest, nie wsparcie dla graczy, my tu tacy sami jak ty 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć!
Dzięki za wiadomość 😀
Przeczytałem jeden jak i drugi poradnik od twórców gry, lecz to nie pomogło. Wykonywałem tracerty do serwerów podanych w linku od twórców Valoranta, jeśli chodzi o serwer EU, to tracert wygląda tak:
Tracing route to 162.249.72.1 over a maximum of 30 hops
1 1 ms 2 ms 1 ms funbox.home [192.168.1.1]
2 4 ms 3 ms 4 ms ols-bng3.neo.tpnet.pl [83.1.4.202]
3 5 ms 5 ms 6 ms ols-r21.tpnet.pl [80.50.19.49]
4 8 ms 7 ms 8 ms 195.116.35.194
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out.
8 * * * Request timed out.
9 * * * Request timed out.
10 * * * Request timed out.
11 * * * Request timed out.
12 * * * Request timed out.
Jeśli chodzi o post na forum z dwóch lat to jedyne rozwiązanie według ludzi którzy się tym zajmowali to użycie VPN'a. Jeśli chodzi o granie na VPN, to troche nie jestem za tym, ponieważ czasami też sobie na PS5 lubię pograć, a tam VPN'a niestety nie pobiorę. W tym poście na forum problem był o wysokim pingu przez cały czas, a ja mam skoki pingu mniejwiecej na 1-2 packety, ale nie wykluczam tego że może być to ze sobą powiązane. W ostateczności zostanie jedynie granie na kompie z włączonym VPN'em, ale narazie poszukam propozycji rozwiązania tej sytuacji. Według pierwszej wiadomości @IreneuszCD , o czasowych problemach z pingiem, to też może się sprawdzić, ponieważ nie dawno miałem problem z pingami do Barbadosu, tylko że tam były na poziomie 800-1000ms , lecz to Barbados, więc to rozumiem, lecz po miesiącu te pingi do Barbadosu się naprawiły, może teraz jest i tak z serwerami Valoranta i Apexa, może hostują grę na podobnych serwerach i z nimi mój routing ma teraz problem?
Jak myślicie jest sens kontaktu z działem technicznym?
Moim zdaniem wątpię że coś zrobią bo problem może leżeć u GTT, albo Twelve, lecz tego sie nie dowiem bo najprawdopodobniej twórcy Valoranta blokują pingowanie ich serwerów, co uważam za dziwne, bo sami proponują wykonywanie tracertów i wysyłanie do nich. Skontaktowałem już się z supportem Valoranta, dostałem jedynie odpowiedź, abym wyłączył IPv6, odpowiedziałem oczywiscie ze już to zrobiłem i czekam na kolejną odpowiedz. Dzisiaj jeszcze wyśle zgłoszenie do EA (Apex Legends), może coś z tego będzie? Albo poprostu będę musiał to przeczekać?
Pozdrawiam 😎
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »