- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przekierowywanie portów 16261 i 16262
Wyłączyłem bo myślałem, że lepiej się upewnić na ustawieniach. Gra jest zmodowana i działała ale po pierwszym rozłączeniu i ponownym połączeniu wyrzuca kolegę bez włączenia steam relay.
Co do dodatkowych portów to zapomniałem bo widziałem twoją wiadomość. Jeszcze dzisiaj raz spróbuje, chociaż żeby wiedzieć że działa. MTU? Też zmienię, pierwsze słyszę że może pomóc ale warto spróbować.
Daje logi. Gra jest zmodowana i te logi są długie, są błędy ale działa na steam relay. Napisałem na forum steam, czekam na odpowiedź kogoś obeznanego w temacie tej gry.
Miałem na myśli porty po mojej stronie i stronie kolegi, sądziłem, że muszą być przekierowane po obu stronach. Jestem zielony w temacie sieci.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pierwsze co powinieneś zrobić to sprawdzić jaki masz typ sesji PPPOE nawiązany w FB. Jeśli masz adres IPv6, to możesz sobie resztę darować - nic nie zadziała, jeśli nie wymusisz IPv4. Jeśli masz IPv4, to sprawdź czy IGD UPnP jest włączone. Jeśli jest włączone, a reszta ustawień FB jest domyślna (to ważne: nie żadne "własne ustawienia zapory") to powinno działać.
Ja bym na twoim miejscu nie zmieniał MTU bo ewidentnie nie wiesz co robisz i po co, a wtedy najłatwiej zrobić sobie kuku.
PS. Kto ma serwer? Ty czy kolega? Tylko serwer musi przyjmować arbitralne połączenia z zewnątrz, więc tylko serwer musi mieć porty do tego otwarte. A ponieważ jesteś za NAT, to nie tyle otwarte, co przekierowane. Kolega nic nie powinien otwierać bo i po co, jest tylko klientem, połączenia wychodzące są normalnie przepuszczane przez jego komputer i ruter - inaczej przecież nie mógłby z internetu korzystać. Naprawianie telewizora poprzez walenie go młotkiem na ślepo rzadko daje pozytywne efekty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@zimnyy jak jest za mało portów to będzie wyrzucić. Proponuję najpierw porty potem jeśli to nie pomoże, obniźyć mtu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 mam wymuszone IPv4.
UPnP wyłączyłem bo nie wiedziałem, że źle sprawdzam porty. Przy włączonym UPnP efekty były takie same bo dlatego zacząłem się bawić w przekierowywanie portów.
Wydaje mi się, że napisałem, że to ja mam serwer.
Nie wiem co ma przekierowywanie portów do młotka ale skoro tak nie działało to próbowałem wszystkiego co mi do głowy przyszło.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glut Dzisiaj jak wrócę do domu to spróbujemy ostatni raz z większą ilością portów a później jeśli nadal nie zadziała MTU. Dam znać.
@atlas_cudow Dobra, tylko będzie tego sporo bo jest to wersja niestabilna gry i pewne mody wyrzucają dużo błędów pomimo, że gra działa przez steam relay u kolegi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@zimnyy tylko po dodaniu tych portów to niech ten kolega spróbuje się połączyć, bo testowanie tego lokalnie trochę mija się z celem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@zimnyynapisał(-a)...
co ma przekierowywanie portów do młotka ale skoro tak nie działało to próbowałem wszystkiego co mi do głowy przyszło.
No właśnie to mam na myśli. Znałem kiedyś osobę, której pierwsze co przychodziło do głowy kiedy telewizor nie działał jak chciała, to żeby go solidnie walnąć.
Egzegeza jest taka, że nie zawsze jest rozsądne robienie wszystkiego co przychodzi do głowy, tylko dlatego że przyszło. Znacznie lepiej zdiagnozować w czym problem, i zrobić to co sugerują twarde dane.
Większość moich złośliwych pytań ma charakter majeutyczny, ale mam nadzieję że nie czujesz się nimi jakoś szczególnie urażony.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozumiem, ja chciałem sprawdzić czy jak zrobię wszystko co mogę/potrafię to czy w ogóle uda się bez problemów zagrać.
Nie czuję się urażony, po prostu nie wydaje mi się to potrzebne bo wiem, że moja wiedza jest bliska zeru.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kolega wynajął i postawił dzisiaj serwer. Ten sam problem u niego występuje. Ja się połączyłem i mnie nie wyrzuciło. Serwer bez modów. Po stworzeniu postaci jest w stanie chwilę pograć a po kilku sekundach mówi mu, że utracił połączenie. Ja już nie wiem o co chodzi i wydaje mi się, problem jest u niego a nie u mnie bo serwer postawiony dzisiaj jest na hostingu.