Problem z firewallem IPv6 w Funboxie 6. Nie mogę otworzyć portów 80 i 443.

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 2
  • 0

Mam sieć mesh (Deco M9 Plus) podłączoną do Funboxa, zarówno po IPV4 jak i po IPV6 do której podłączone są wszystkie inne urządzenia.
Dla kontekstu sieć mesh dla IPV6 jest połączona w trybie bridge, ale dla IPV4 jedyne na co pozwala to drugi wewnętrzny NAT.
No więc w Funboxie widzę wszystkie urządzenia połączone po IPV6 jako oddzielne a po IPV4 tylko ten drugi router.
Chcę pozwolić na przychodzący ruch na portach 80 i 443 do jednego z tych urządzeń IPV6, no ale firewall z domysłu je blokuje - i dobrze.
Problem z tym, że jak wybieram z listy "Konfiguracja reguł filtrowania (dla adresów IPv6)" widzę nie urządzenia IPV6, a IPV4, czyli ten router sieci mesh - screenshot w zał.
Próbowałem ustawić poziom zabezpieczeń na użytkownika ale nie udało mi się tego rozkminić, nie jestem aż tak dobry w sieci.
Co zrobić aby to urządzenie przyjmowało zewnętrzne zapytania HTTP(S)?
Z góry dzięki

*Temat przeniosłem z działu "Internet domowy" oraz doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

2 ODPOW. 2

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

Gdzie załącznik?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8676
  • 35094
  • 293

Oczywiście pisząc "bridge" masz na myśli że DECO M9 jest w trybie AP? Co do adresacji IPv6 to skąd wnosisz że masz publiczne adresy? Masz wymuszoną sesję PPPOE w IPv6 poprzez suffix w loginie? Pokaż jakieś obrazki, bo nie do końca rozumiem jak masz to skonfigurowane.