Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.

Problem z HSPA+

Highlighted

Poziom 6, Poszukiwacz
  • 3
  • 0
  • 0

Problem z HSPA+

Cześć,

 

 

 

korzystam z HSPA+ ponieważ nie mam zasięgu LTE w swojej okolicy. Router to Huawei B525 od Orange. Przez większość czasu internet działa OK (prędkość nawet 18Mbit), jednak w niektóre momenty dnia prędkość spada aż do 0.4 Mbit a czasami internet w ogóle nie działa. W czym jest problem? Parametry połączenia są całkiem zadowalające:

 

 

RSSI: -75 dBm

ECIO: -7  dBm

RSCP: -82 dBm

 

Dodam, że oczywiście mam dostępny pakiet internetu.

4 ODPOW. 4
Highlighted

Poziom 40, Guru *****
  • 26146
  • 16202
  • 1161

Problem z HSPA+

A czy w tych gorszych momentach lampka od zasięgu nie zmienia koloru na żółty?
Highlighted

Poziom 6, Poszukiwacz
  • 3
  • 0
  • 0

Problem z HSPA+

Hej,

 

nie. W tym routerzse są kreski zasięgu i wszystkie są na FULL. Stan internetu nie ma żadnego związku też z parametrami połącznia. Czasami EC/IO jest na -10 i internet działa super a czasami jest na -5 (czyli jakość lepsza) a internet nie działa.

Highlighted

Poziom 40, Guru *****
  • 26146
  • 16202
  • 1161

Problem z HSPA+

A daleko masz nadajnik?
Highlighted

Poziom 6, Poszukiwacz
  • 3
  • 0
  • 0

Problem z HSPA+

Hej,

 

moja lokalizacja to 53.040892, 20.796740.

 

Natomiast nabliższe BTSy które odbierają zasięg z anteny zewnętrznej (w zależności od ustawienia) to  194024 bądź 294995.