- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Połączenie ONT i Netgear xr500
Dzięki za odpowiedź. Najpierw postaram się pozyskać ONT od Orange potem będę się martwił.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Galski83 nie będzie łatwo, ale trzymam kciuki. Daj znać, jak sprawa z własnym ONT będzie wyglądała
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Galski83 załatwisz ONT od Orange, to podyskutujemy, tu w rozwiązaniu jest, co ma mieć router, by wspierać telewizję od Orange, tanio nie będzie, trzeba też konfiguracje zrobić samemu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ja wymieniłem Funboxa 3.0 na ONT plus Funbox 2.0 za pomoca chatu z doradcą na stronie orange. Połaczono mnie z działem technicznym i tam poprosiłem o wyminę na ONT. Szybka akcja bez tłumaczenia po co, dlaczego . Przyjechał technik zamontował i kilka dni zabawy z XR500 i działa . Oczywiście XR500 nie jest bez wad i należy poświęcić mu troche czasu. Np wg mnie nie działa tak jak nalezy upnp oraz geofilter. Musze nadmienić że korzystam tylko z internetu, bez TV .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Przemko6 ten router nie nadaje się do Orange TV, nie obsługuje VLAN, brak takowych ustawień w nim.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim polecisz router nadający się do internetu Orange i IPTV z Orange?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router wspierający VLAN, jest ich mało, więc dowolny Asus czy Netgear, nie śledzę nowości, może za 400zl się taki znajdzie, te od 800zl wzwyż mają taką obsługę, ale bywają wyjątki, ja bym w taki router się nie pakował, spory wydatek, jeśli tylko do netu i TV, to lepiej FB 3.0, przekierowanie portów działa, kwestia konfiguracji, inna sprawa to na brakujące funkcje Pomysł wysmażyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
https://www.x-kom.pl/p/264925-router-netgear-nighthawk-x4s-d7800-2600mb-s-a-b-g-n-ac-2xusb.html
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Galski83 tu masz temat z podpowiedzią, jak działa zewnętrzny router do IPTV.
https://nasz.orange.pl/t5/Modemy-i-routery/Fritzbox-iptv/m-p/184884
To jest metoda prób i błędów. Trzeba na własnej skórze przetestować, żeby sprawdzić działanie. Nieprzetarte ścieżki, więc będzie trudno i kosztownie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Udało mi się wysępić od Orange zewnętrzne ONT. Teraz liczę na waszą pomoc;) mnie trzeba przeprowadzić jak dziecko przez mgłę..... I na początek jaki router bym musiał zakupić żeby było dobrze??? Technik z Orange nawijał że koniecznie musi być obsługa PPPoE czyli że jaki;)??