Nie można wyświetlić tego widżeta.

Ogromne utraty pakietów

Poziom 4, Obserwator Przestworzy
  • 1
  • 0
  • 0

Ogromne utraty pakietów

Witam

Od paru dni mam problem z internetem.Otóż ilość straconych pakietów jest ogromna,a ping skacze jak chce z 80 do 500,do 1000 czy nawet do 2000.Pingplotter jedynie co wskazał to na skalę problemu.Jeżeli tak ma to wyglądać to ja serdecznie dziękuję za internet ze strony Orange.Jakieś kreatywne pomysły co do problemu?Tutaj podgląd :Auth2.101.ArenaNetworks.com.png

5 ODPOW. 5

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32841
  • 39258
  • 1392

Ogromne utraty pakietów

Zgłoś uszkodzenie np. przez mój Orange (jeśli to sprawa ostatnich dni).
Jeśli stałe, to napisz do Telii by nie blokowała Orange.
Anonim

Nie dotyczy

Ogromne utraty pakietów

To już lepiej napisać do św. Mikołaja taki sam będzie skutek ha,ha. Najlepiej nie używać nie przejmować się to i człowiek będzie szczęśliwszy.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 181
  • 81
  • 11

Ogromne utraty pakietów

To telia blokuje Orange? Tak umyślnie? A może to Orange ma podpisaną beznadziejną umowę z Telią, a Telia jedynie sie z niej wywiązuje?

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32841
  • 39258
  • 1392

Ogromne utraty pakietów

Na początku była umowa symetryczna. Niestety wiele użytkowników z Orange i innych polskich ISPów (kiedyś przecież to TP miała jedyne styki ze światem) robiło ataki ddos, wysyłało spam i robiło włamy.
Już kiedyś sama wikipedia się postawiła.
Telia postanowiła zmniejszyć priorytet dostępu do użytkowników z Polski i i niektórych krajów. Czemu tego na Litwie np. nie ma?
Anonim

Nie dotyczy

Ogromne utraty pakietów

Piotrekk85 napisał(-a):
Na początku była umowa symetryczna. Niestety wiele użytkowników z Orange i innych polskich ISPów (kiedyś przecież to TP miała jedyne styki ze światem) robiło ataki ddos, wysyłało spam i robiło włamy.
Już kiedyś sama wikipedia się postawiła.
Telia postanowiła zmniejszyć priorytet dostępu do użytkowników z Polski i i niektórych krajów. Czemu tego na Litwie np. nie ma?

A ciekawe jak ten problem wygląda od strony Telii i czy gdzieś jest to oficjalnie napisane, że za marny stan połączeń są odpowiedzialni użytkownicy?