- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, czy da się jakoś ograniczyć zasięg wi-fi Funbox 2.0? Bo wychodzi mi poza mur, a nie chcę, żeby sąsiedzi korzystali z niego i jeszcze chciałbym zapytać jaki zasięg ,chodzi o metry ma tenże Funbox .
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim czyli zmiana nazwy sieci, zmiana hasła i wyłączenie rozgłaszania ssid. Z programów które znam, są w stanie wychwycić, że sieć jest i to zaszyfrowana, ale bez nazwy. Standardowe WiFi w urządzeniach tej sieci nie zobaczy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ograniczenie zasięgu wi-fi
@bruno wi-fi możesz za hasłować zabezpieczyć pinem itp ale by zmierzyć zasięg zbytnio nie da się no chyba że folia aluminiowa ale to za duży kłopot
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bruno kiepska sprawa z FunBox, większość routerów ze sklepu, ma 3 stopniową regulację wzmocnienia, ja mam w pokoju na niskie, na ulicy nie ma wi-fi ode mnie, tak na marginesie folia aluminiowa ekranuje fajnie, wi-fi nie przejdzie, ba inne fale też, ale trzeba by pod boazerie jak kto ma włożyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moje wi fi jest zabezpieczone, ale dla zdolnego nic trudnego, żeby się włamać , dlatego pytam bo to najpewniejsze rozwiązanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
irek6311 a jakby zrobił ściankę z folii obok routera dało by to coś ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@brunonapisał(-a)Moje wi fi jest zabezpieczone, ale dla zdolnego nic trudnego, żeby się włamać , dlatego pytam bo to najpewniejsze rozwiązanie.
Jest opcja filtrowania po MAC karty sieciowej (wi-fi), swoje sprzęty wpisujesz i obcy wtedy nie wejdzie do sieci, ale czy to ma FunBox nie wiem, ja mam z wolnego rynku.
Tak jak pisałem folia aluminiowa robi za ekran, jak wyłożysz ściany na ulicę to tam wi-fi nie będzie 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rozumiem cię. a jak koło rutera zrobisz to potem sobie dostęp zablokujesz a 2.0 raczej nie da się filtrować
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ma taką opcję, ale ponoć można się podszyć pod np mój Mac
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Citi2017napisał(-a)rozumiem cię. a jak koło rutera zrobisz to potem sobie dostęp zablokujesz
Ja całego pomieszczenia nie wyłoży to wi-fi będzie, ba ta folia odbija fale, więc pokrycie wi-fi będzie dobre, nawet może lepsze, ale tego nie testowałem osobiście.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok po testuję tę opcję dzięki.
- « Poprzedni
- Następny »