- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam
Da się tak podłączyć smartfona przez wifi do Funboxa 2,0, żeby oglądać np. zdjęcia czy filmy na ekranie tv? Tv podłączony po kablu do dekodera a dekoder przez wifi do Funboxa.
pozdrowienia w Nowym Roku
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak napisał @ketrasaArtur pomijasz dekoder i łączysz się po WiFi z TV (jeśli obsługuje). Inny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to podłączenie do TV telefonu jako pendrive (w Androidzie w zależności od wersji softu może to być opcja pamięci masowej USB). W sumie w taki sam sposób można spróbować podłączyć telefon do dekodera bo pewnie ma możliwość podłączenia pamięci zewnętrznej - chyba że jest to możliwość tylko w celu nagrywania a więc może chcieć sformatować urządzenie na swój format i utworzyć na nim partycje. Więc najlepiej wydaje się rozwiązanie telefon -> TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obraz z tel na tv przez fun box
@tomek01 z tego co wiem, to potrzebna jest usługa smart w TV. Przez dekoder nie spotkałem się.
EDIT:
Jeżeli nie masz telewizora z usługą smart, to można dokupić przystawkę wpinaną pod HDMI i można korzystać już z dobrodziejstw SMART
Poniższe linki to tylko kilka przykładów:
Urządzenia: https://www.komputronik.pl/category/15583/dongle-android-tv.html
Opis urądzeń: https://www.komputerswiat.pl/artykuly/redakcyjne/najlepsze-przystawki-tv-z-androidem/64f0rve
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jak napisał @ketrasaArtur pomijasz dekoder i łączysz się po WiFi z TV (jeśli obsługuje). Inny pomysł jaki mi przychodzi do głowy to podłączenie do TV telefonu jako pendrive (w Androidzie w zależności od wersji softu może to być opcja pamięci masowej USB). W sumie w taki sam sposób można spróbować podłączyć telefon do dekodera bo pewnie ma możliwość podłączenia pamięci zewnętrznej - chyba że jest to możliwość tylko w celu nagrywania a więc może chcieć sformatować urządzenie na swój format i utworzyć na nim partycje. Więc najlepiej wydaje się rozwiązanie telefon -> TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tomek01napisał(-a)Witam
Da się tak podłączyć smartfona przez wifi do Funboxa 2,0, żeby oglądać np. zdjęcia czy filmy na ekranie tv? Tv podłączony po kablu do dekodera a dekoder przez wifi do Funboxa.
pozdrowienia w Nowym Roku
Da się to zrobić, zainstaluj aplikację 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Swego czasu robilem takie eksperymenty, ale nie na sprzecie Orange (chyba bez roznicy) . Tv (nie smart) podlaczony do modemu. Smartfon lub tablet przez wifi polaczony z modemem. Tv i tablet Samsung i mialem na tablecie dedykowana aplikacje Samsunga do ogladania zdjec i filmow na TV.
Apka dla Samsunga to Smart View
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@byczyn_86 poprzez aplikację to działa, nie trzeba dodatkowego sprzętu 😉
Sporo jest tego w sklepie Google Play.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim no jak jest TV smart to nie trzeba nic. Ja pisalem ze nie mam smart to przez wifi i modem podlaczony do TV.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakbym miał wifi w tel to nie byłoby tematu. Chyba jednak bez zakupu dodatkowych urządzeń nie da rady. Jak chce obejrzeć zdjęcia na tv to nie ma problemu bo podłączam pena i jest ok. Problem jest z filmami. Tv nie chce mi odtworzyć wszystkich filmów i nie mam pojęcia dlaczego. Nagrywane tym samym tel. jedne odtworzy a drugich nie chce. Komunikat "nie obsługiwany format, nie znany kodek" czy jakoś tak.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tomek01 witam to winna formatu pliku filmu jeden ma AVI inny mp4 itp nie każdy plik każde urządzenie otworzy musisz dobrze format pliku dobrać 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@tomek01napisał(-a)Jakbym miał wifi w tel to nie byłoby tematu. Chyba jednak bez zakupu dodatkowych urządzeń nie da rady. Jak chce obejrzeć zdjęcia na tv to nie ma problemu bo podłączam pena i jest ok. Problem jest z filmami. Tv nie chce mi odtworzyć wszystkich filmów i nie mam pojęcia dlaczego. Nagrywane tym samym tel. jedne odtworzy a drugich nie chce. Komunikat "nie obsługiwany format, nie znany kodek" czy jakoś tak.
Pozostaje zakup Media box na Allegro tego pełno, od 100 zł 😉
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »