- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Modem na kartę sim Orange w roamingu a NAT w XBOX
Witam, zwracam się z pytaniem do bardziej zorientowanych- mam sytuację że wykupiłem VPN dynamiczne w Orange specjalnie do udostępniania internetu w telefonie samsung galaxy s21 ultra aby grać w gry multiplayer na xbox series s. Był z tym problem, raz się udało zmienić punkt dostępu, że działało ale powinieneś tym jednym razie ile bym wysiłku w to nie włożył oraz powielania instrukcji raz po razie gdy ten jeden raz stał się cud- nic. Piszę do was gdyz niezmiernie mi zalezy na rozwiązaniu tego problemu stąd pytanie czy internet z karty orange oraz modem kupiony w sklepie czy w salonie (najlepiej gdyby ktoś cos sprawdzonego polecił) rozwiąże moją gehennę. Internet oczywiście roaming w Norwegii. Pozdrawiam
--------------------------------
Przeniosłem do bardziej dopasowanej kategorii
Mikołaj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange VPN > Ta usługa jest tylko w Abonamencie, na prepaid Orange jej nie ma, Orange VPN rozwiązało by twój problem, nawet w tej tańszej wersji z dynamicznym IP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCDnapisał(-a)Orange VPN > Ta usługa jest tylko w Abonamencie, na prepaid Orange jej nie ma, Orange VPN rozwiązało by twój problem, nawet w tej tańszej wersji z dynamicznym IP.
@IreneuszCD używam orange vpn, mam abonament w tej sieci i wcale to nie rozwiązuje mojego problemu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To zgłoś to do Orange, zdalnie nie zgadnę jest nie tak 😎
Jesli poza polskim obszarem chcesz korzystać, to kwestia umowy między operatorami i Orange VPN może nie działać, trzeba by od lokalnych operatorów kartę kupić, bo gro usług zagraniczni operatorzy blokują 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@MasterChief Możesz jeszcze spróbować- czy zadziała, przełożyć kartę z telefonu do modemu/routera i tam ustawić apn vpn
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wątpię aby Orange VPN działało poza PL. Już kilka osób zgłaszało, że będąc w innym państwie ta obsługa nie łapie publicznego IP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow no dobra w takim razie trzeba zrobić użytek z dual sima
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A jakiego używasz modemu? Może da się go przestawić w tryb bridge i ma złącza LAN?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudow Nie używam modemu. Zapytałem ponieważ gdyby rozwiązało to problem to bym zakupił owy modem. W Polsce na VPN normalnie NAT mam umiarkowany i można grać bo sprawdzałem także moze faktycznie VPN nie działa za granicą. Myslicie ze w tym wypadku NordVPN i hotspot z telefonu rozwiąże sprawę?