Modem na kartę sim Orange w roamingu a NAT w XBOX

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 25
  • 57
  • 0

Witam, zwracam się z pytaniem do bardziej zorientowanych- mam sytuację że wykupiłem VPN dynamiczne w Orange specjalnie do udostępniania internetu w telefonie samsung galaxy s21 ultra aby grać w gry multiplayer na xbox series s. Był z tym problem, raz się udało zmienić punkt dostępu, że działało ale powinieneś tym jednym razie ile bym wysiłku w to nie włożył oraz powielania instrukcji raz po razie gdy ten jeden raz stał się cud- nic. Piszę do was gdyz niezmiernie mi zalezy na rozwiązaniu tego problemu stąd pytanie czy internet z karty orange oraz modem kupiony w sklepie czy w salonie (najlepiej gdyby ktoś cos sprawdzonego polecił) rozwiąże moją gehennę. Internet oczywiście roaming w Norwegii. Pozdrawiam 

--------------------------------

Przeniosłem do bardziej dopasowanej kategorii

Mikołaj

8 ODPOW. 8

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15987
  • 80

Orange VPN > Ta usługa jest tylko w Abonamencie, na prepaid Orange jej nie ma, Orange VPN rozwiązało by twój problem, nawet w tej tańszej wersji z dynamicznym IP.

Orange VPN | Orange Polska

• 25
  • 57
  • 0

@IreneuszCDnapisał(-a)

Orange VPN > Ta usługa jest tylko w Abonamencie, na prepaid Orange jej nie ma, Orange VPN rozwiązało by twój problem, nawet w tej tańszej wersji z dynamicznym IP.

Orange VPN | Orange Polska

@IreneuszCD używam orange vpn, mam abonament w tej sieci i wcale to nie rozwiązuje mojego problemu 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15987
  • 80

To zgłoś to do Orange, zdalnie nie zgadnę jest nie tak 😎

Jesli poza polskim obszarem chcesz korzystać, to kwestia umowy między operatorami i Orange VPN może nie działać, trzeba by od lokalnych operatorów kartę kupić, bo gro usług zagraniczni operatorzy blokują 😎

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

@MasterChief Możesz jeszcze spróbować- czy zadziała, przełożyć kartę z telefonu do modemu/routera i tam ustawić apn vpn 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12105
  • 74

Wątpię aby Orange VPN działało poza PL. Już kilka osób zgłaszało, że będąc w innym państwie ta obsługa nie łapie publicznego IP.

• 25
  • 57
  • 0

@atlas_cudow no dobra w takim razie trzeba zrobić użytek z dual sima

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12105
  • 74

A jakiego używasz modemu? Może da się go przestawić w tryb bridge i ma złącza LAN?

• 25
  • 57
  • 0

@atlas_cudow Nie używam modemu. Zapytałem ponieważ gdyby rozwiązało to problem to bym zakupił owy modem. W Polsce na VPN normalnie NAT mam umiarkowany i można grać bo sprawdzałem także moze faktycznie VPN nie działa za granicą. Myslicie ze w tym wypadku NordVPN i hotspot z telefonu rozwiąże sprawę?