Konfiguracja drugiego dekodera w usłudze multiroom na Mikrotiku

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

To ciekawe jak to będzie teraz liczone dla tych co już mają aktywne umowy z telewizją po nowemu, mają i dekoder i aplikację: będą musieli dopłacić 15 PLN za korzystanie z aplikacji (jako multiroom z dekoderem), czy będą mieli multiroom de facto za darmo? Zakładając, że cenowo dla klientów indywidualnych oferta jest taka właśnie to, niech mnie ktoś poprawi, mamy podwyżkę ceny usługi TV? Będzie dodatkowe 15PLN za każde urządzenie korzystające z aplikacji Orange TV?

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 37
  • 108
  • 0

Z tego co mi przekazano jeśli korzysta się z aplikacji nie ma wtedy opłaty za multiroom tylko jeśli jest fizyczne urządzenie ale możliwe, że to dotyczy tylko opcji 1 1x aplikacja + 1x sprzęt a nie np. 2x aplikacja - to już ktoś musiałby sprawdzić.

W sumie to mnie ciekawi jedno, otóż ja podpisałem umowę bez TV i z pewnymi rabatami, zastanawiam się czy iść do salonu i próbować dobierać TV czy jednak załatiać to przez opiekuna co będzie się wiązać z kurierem a co za tym idzie brakiem TV przez kilka dni, bo obecną TV u innego dostawcy już rozwiązałem, pójście do salonu byłoby szybsze ale trochę się obawiam, że obsługa w punktach może nie być przeszkolona w nowych ofertach i będzie próbować wcisnąć aneks do umowy albo wyłączy rabaty. Najlepiej by było podpisać umowę przez opiekuna ale odbiór sprzętu zrobić w salonie. No nov - jutro wszystkiego się dowiem bo na jutro zapowiedziana jest instalacja światłowodu z orange.

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 10
  • 26
  • 0

Też dzisiaj wieczorkiem,podlaczają mi 1GB/s net.

Jutro dzwonię i dobieram tv, jak Was zrozumialem brać dekoder 4K MULTI,bez opóznień leci wszystko.

W tej chwili za 147,50 zl+5 zl za dekoder tv masz:

1GB/s net

Full tv =full sport,cena super.

Jak mi tłumaczono na infolinii ,można dobrać tv ,żadne rabaty nie przepadają.

Skąd masz-macie tzw. opiekuna ?

Na net podpisana umowa w salonie Orange.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 430
  • 1555
  • 4

Zdziwiony taką niską ceną jak napisałeś full sport, czyli CANAL+ Super Sport, Eleven Sports i Polsat Sport Premium, a odnośnie 4K Multi to bierz, bo ma minimalne opoznienie względem satelity. Na multiroomie tylko dekoder 4K (bez Stream)

• 10
  • 26
  • 0

Zaczerpnięte z  sieci.

W tej chwili za 147,50 zl mozna mieć,full sport !
Wygląda to tak dla nowych  klientów oczywiście:

1 Giga netu -średnia 45 za 24 mce
209 kanałow w tym 3x Polsat sport,4 x Eleven +Eleven 4K.
Polsat sport premium 1-6 za 20zł
W tym wszystkie sportowa kanaly C+ ,oraz sportowe + filmowe +C+ super sport ,z C+ extra 1-4 + ew transmisje co beda jak LM ruszy- 64,99 zl w tym 1 mc gratis,w tym C+4K.
Aktywacja 60zl
Dekoder do IPTV 5zl/mc

• 430
  • 1555
  • 4

Dla nowych klientów bez modemu i przyłącza od innego operatora chcą średnio 63,75 zł (bo 6 miesięcy za darmo), więc zazdroszczę ci takiej niskiej ceny 😉 ja na coś takiego niestety nie mogę pozwolic  

• 10
  • 26
  • 0

Zawsze nowi abo. wszędzie,są traktowani inaczej niż starzy,niestety.

Na szczęście jest teraz duży wybór w ofertach neta i tv

• 430
  • 1555
  • 4

Bardziej chodzi ze ty masz tak tanio 1 Gb łącza, bo ty gdzie taki rabat dostales? :0

• 10
  • 26
  • 0

W salonie Orange.

Ta oferta jest również na infolinii,nie wiedzą do kiedy będzie.

Co kilka mcy taka ,lub podobna wpada,tak mi powiedziano.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 37
  • 108
  • 0

Kto ma wybór w ofertach netu ten ma... taki ja musiałem zapłacić spoore pieniądze za przyłącze a i tak max co mogę mieć to 600 Mbit ot i "zalety" posiadania kiedyś VDSLa bo POPC obejmuje (a przynajmniej wtedy obejmował) tylko dla tych co mieli net max 20 Mbit a ja jako "burżuj" mający astronomiczne 40 Mbit już o POPC mogłem po marzyć i skończyło się tak, że zapłaciłem lokalnemu ISP za położenie światłowodu i na jego łączu mogę mieć maksymalnie 600 Mbps... To taka dygresja odnośnie "wyboru w ofertach"