- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry,
kupiłem jakiś czas temu kamerę Xiaomi 360, nie mogę jej podłączyć do internetu z routerem Funbox 3.0. Ale jak zabrałem ją do pracy gdzie też jest orange, ale router jest firmy ZYxel to wszystko działa bez problemu. Kamera działa również na routerze TP Link w sieci UPC (Play). Proszę o pomoc - co mogę zrobić, żeby sprawdzić co może być przyczyną braku połączenia - wyskakujący komunikat to "przekroczono limit czasu".
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Okej daj znać. Takie kamery działają bez konfiguracji czegokolwiek na routerze (konfiguracji specjalnie pod kamerę jak np. przekierowywanie portów).
Zobaczymy czy to pomoże ale teraz mi wpadło do głowy że całkiem niedawno działała mi kamera Xiaomi (jakiś inny model) na ADSL z IPv6 więc to trochę studzi nastroje ale warto spróbować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kamera Xiaomi - nie działa na Funbox 3.0
Kamerę podłącz do wifi 2.4Ghz, oraz na czas parowania podłącz do tej samej sieci telefon.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak jest zrobione. Wszystko chodzi na 2.4
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Próbowałeś zrobić factory reset kamerki? Chyba trzeba przytrzymać kilka sekund włącznik .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jasne, i to więcej niż kilka razy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A ta kamerka wystawia własne wifi na czas parowania? Ja mam podobny model i chyba musiałem się podłączyć na czas parowania do wifi kamerki a nie routera (przynajmniej tak mi się wydaje).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niee, chyba nie. Zaniosłem ją do pracy i w tej apce Xiaomi Home poszło wszystko w kilka sekund, skanowanie QR, podłącz kilka sekund i gotowe. W domu na Funboxie mieli kilka minut i potem wyskakuje komunikat, że przekroczono czas. Irytujące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oo, dzięki. Wyszedlem już z domu, ale ogarne temat po powrocie. Mam nadzieje, że zadziała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Okej daj znać. Takie kamery działają bez konfiguracji czegokolwiek na routerze (konfiguracji specjalnie pod kamerę jak np. przekierowywanie portów).
Zobaczymy czy to pomoże ale teraz mi wpadło do głowy że całkiem niedawno działała mi kamera Xiaomi (jakiś inny model) na ADSL z IPv6 więc to trochę studzi nastroje ale warto spróbować.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »