- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox zmienia adresy wewnętrzne
Od niedawna mam światłowód orange i Funbox 3.0. Wszystko działa dobrze, za wyjątkiem tego, że funbox zmienia mi póle wewnętrznych adresów IP . Ustawienia mam domyślne tj. powinien przyznawać adresy z puli 192.168.1.10 do 192.168.1.150. Tymczasem raz przyznaje mi adresy z właśnie tej puli, a innym z zakresu 192.168.55.x (np. wczoraj drukarka otrzymała adres 192.168.55.4). Dziś znów są adresy z puli 192.168.1.x. Powoduje to dość istotne problemy z funkcjonowaniem sieci.
Czy ktoś miał już taki problem i jak go rozwiązać ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FunBox ma widocznie problemy, zrób reset do fabrycznych ustawień, spinaczem z tyłu obudowy, tam jest stosowny przycisk, jak nie pomoże to zgłoszenie poprzez czat czy telefon i wymiana FunBox.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kedar_jc proponuję w opcjach drukarki wpisać stały numer IP z poza puli DHCP.
Czy oprócz drukarki inne urządzenia łączące się z routerem otrzymują adres IP z puli 192.168.55.XXX ?
Teraz przez weekend zostaje tylko resetowanie routera i sprawdzenie co się dzieje, jak wspominał @Anonim.
Zgłoszenie wymiany routera, jeżeli dalej będą błędy wykonasz na infolinii: 510 100 100. Po zgłoszeniu i otrzymaniu zlecenia wymiany, zabierz router z zasilaczem i pozostałymi akcesoriami udaj się do salonu Orange.