Funbox 7 vs Funbox 6 - zasięg wifi

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 14
  • 0

U mnie max 600 Mb/s także nie będę kombinował wezmę FB6

Także dzięki za info

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 302
  • 1119
  • 5

@Pawełchc  Nie ma porównania internet mobilny ze światłowodem. Do normalnego korzystania może być, ale jak chcesz osiągać przyzwoite prędkości i np. oglądać TV to światłowód i dobry router. Dzisiejsze routery zapewniają pracę na dwóch pasmach 2,4 GHz i 5GHz, a przez to wyższe transfery. Ja używam od ponad dwóch lat FB6 i jestem zadowolony. Prędkość 1GB/s. Przy przedłużaniu umowy zaproponowano mi FB7, ale zostałem przy szóstce. Wydaje mi się że FB6 jest popularny, sprawdzony, pewny i o dobrym zasięgu.

• 248
  • 1192
  • 5

Jeśli ktoś potrzebuje stabilnego Internetu do domu to zdecydowanie światłowód. Zawsze lepiej sprawdza się niż mobilny, który narażony jest na różne przeszkody techniczne. Chociaż są i tacy, którym do oglądania Netflixa na Smart TV i mobilny wystarczy 😉 Wiadomo, zależy kto jak z czego korzysta i czego potrzebuje.

Modem zawsze wybrać ten nowszy, jeśli taka możliwość. Funbox 6 ma już swoje lata, ale ciągle się sprawdza. Jak wprowadzali FunBox 7 to na początku było tutaj więcej narzekań. Teraz ucichło. Jak wspomniałem, nie żałuję zmiany na FunBox 7. Kilku znajomych przy okazji przedłużenia umów tez zmieniło, i nie słyszałem, by narzekali. Ale my to zwykli użytkownicy internetu.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2357
  • 10857
  • 72

@szewol  mi w apce przy przedłużeniu nie pokazuje 7, tylko 6, lub 10.

• 248
  • 1192
  • 5

@Glut Przy 1 Gb/s?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2357
  • 10857
  • 72

@szewol  przy 600mb, to sprawa wyjaśniona👍

• 248
  • 1192
  • 5

Modemy dedykowane są do poszczególnych prędkości, według obecnego Cennika urządzeń dla usług stacjonarnych:

Zrzut ekranu 2026-07-11 094502.png