- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
Czy u was FB6 resetuje się co najmniej co drugi dzień? To jest to, co udało mi się zauważyć, może robi to częściej. Objaw jest taki, że gasną wszystkie diody, internet znika, wifi znika, po czym dioda mruga na biało i po minucie-dwóch znowu wszystko jest normalnie aż do kolejnego resetu.
O co chodzi? Jak sprawdzić co jest problemem? Obawiam się, że jak zadzwonię do Orange to przyślą technika, technik zobaczy że wszystko świeci, powie że jest OK a ja zapłacę za nieuzasadnione wezwanie... Macie doświadczenia w takich sytuacjach?
Pzdr,
y
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@yygreko zerknij czy ma prawidłową wentylację i czy nie stoi przy źródle sygnału ( kolumna , monitor itp). Odsuń go od wszystkiego i sprawdź czy się nie grzeje. Sprawdź listwę zasilającą ( jeśli jest podłączony) i zasilacz czy też nie jest gorący.
Czy korzystasz z LAN i jakieś kable są podłączone do switcha? Masz IPTV? Patchcordy robione czy fabryczne? Może być uszkodzony, ale i coś powoduje resety
Jak masz czym sprawdzić, to zerknij na na napięcie w sieci i na końcówce zasilacza. ( To różne rodzaje napiecia- pamiętaj o tym)
Poza tym konsultant widzi chyba typ zerwania synchro i rozróżnia wyłączenie modemu od poprawnej pracy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 6 często się resetuje
@yygreko mam FB 6 trzy i pół miecha i ani razu sam się nie zrestartował, zadam banalne pytanie czy próbowałeś resetu do ustawień fabrycznych?, jeżeli nie to warto spróbować.
PS.
Jeżeli reset do fabryki nie przyniesie rozwiązania, zgłoszenie na infolinię i najprawdopodobniej będzie wymiana na nowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@yygreko zerknij czy ma prawidłową wentylację i czy nie stoi przy źródle sygnału ( kolumna , monitor itp). Odsuń go od wszystkiego i sprawdź czy się nie grzeje. Sprawdź listwę zasilającą ( jeśli jest podłączony) i zasilacz czy też nie jest gorący.
Czy korzystasz z LAN i jakieś kable są podłączone do switcha? Masz IPTV? Patchcordy robione czy fabryczne? Może być uszkodzony, ale i coś powoduje resety
Jak masz czym sprawdzić, to zerknij na na napięcie w sieci i na końcówce zasilacza. ( To różne rodzaje napiecia- pamiętaj o tym)
Poza tym konsultant widzi chyba typ zerwania synchro i rozróżnia wyłączenie modemu od poprawnej pracy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@yygreko, dołączam się do błagania o odzew, jak sobie radzisz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wybaczcie Panowie... nagle zwaliło się na mnie zbyt dużo spraw w zbyt krótkim czasie. Nic jeszcze nie zrobiłem, bo głowa była zupełnie gdzie indziej. Teraz go poobserwuję jeszcze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No jak na złość od czasu gdy napisałem posta FB6 się ani razu nie zresetował... Może w tamtym czasie były jakieś aktualizacje oprogramowania? Obecnie mam SGF6-pl-01.06.13.17_20.04.14.
Z drugiej strony aktualizacje ok, ale chyba nie powodują restartów gdy każdy członek rodziny siedzi na jakimś spotkaniu online? Rodzice w pracy, dzieci w szkole a ten akurat sobie robi restart...
Dziękuję za rady, będę obserwował, jeśli się powtórzy to wprowadzę je w życie i napiszę tutaj.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »