Nie można wyświetlić tego widżeta.

Funbox 6, a VPN. Nie chce się połączyć z serwisem z mojej sieci.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 1091
  • 4521
  • 19

Że tak się wtrącę. Chcesz tego Cudy używać jako klienta? Ten Cudy wystawia jakieś logi? Jeżeli nie to zawsze możesz wczytać config do klienta na kompie i zobaczyć, co pokazuje log. Tylko pamiętaj, że wpisy w configu mogą się różnić dla różnych systemów. Inny jest dla Windows, inny dla Unixa, a jeszcze inne dla Maca. Oczywiście 99% ustawień w .ovpn  jest takie same, ale mogą być linie, które trzeba dodać lub usunąć. W każdym razie log prawdę Ci powie.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7046
  • 28917
  • 230

@Anonim 

Coś jednak nie jest tu dla mnie jasne.

Ty próbujesz skonfigurować klienta OpenVPN na urządzeniu Cudy WR3000, które jest wpięte do sieci FB6?

Żeby to osiągnąć, żadne zmiany w domyślnej konfiguracji FB6 nie są potrzebne, w szczególności nie należy zmieniać ustawień zapory ani przekierowywać portów.

Natomiast konfiguracja urządzenia Cudy WR3000 musi być zgodna z tym, co chcesz osiągnąć i na tym powinieneś się skupić. Według dokumentacji ma ono wbudowanego klienta OpenVPN, więc co do zasady powinno się to dać zrobić, ale to mniej więcej tyle co da się powiedzieć na podstawie tego co napisałeś.