- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 10 w ofercie dla firm
Witam wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć czy jest możliwość w ofercie dla firm pakiecie L możliwość przełączenia modemu Funbox 10 w tryb bridge ? Niestety infolinia mówi że muszę dokupić 4 ip a później dostaje informacje o tym że modem tego nie wspiera i muszę wymienić go na Funboxa 6 ale aby to zrobić muszę zerwać obecną umowę i zmniejszyć usługę z 8Gb/s do na przykład 2.0Gb/s.
W dodatku chciałbym zwrócić uwagę na problem z Wifi 6E niestety nie wiem z jakiego powodu jestem wstanie korzystać z tego standardu tylko wtedy kiedy powstanie jakaś zmiana w ustawieniach wifi modemu oraz połącze się odrazu po zapisaniu tych ustawień.
Następnym aspektem jest to iż nie rozumiem dlaczego większość funkcjonalności tego modemu jest wyłączona i nie używana takich jak : Zmiana DNS/Vlany/Wymuszenie tylko i wyłącznie Wifi w standarcie 6e/7 i wiele innych które są dostępne na większości konsumenckich modemów/routerów.
Ostatnim aspektem jest brak możliwości dobrania ONT gdzie Funbox 10 ma nawet opcję korzystania z niego.
Chciałbym zaznaczyć jeszcze w ramach sprostowania Funbox 10 w 100% wspiera Vlany ponieważ dostarczanie usług przez Orange odbywa się za ich pomocą
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tym ONT dla FB10 to chyba mitologia. Wiemy, że w opisie na stronie Orange jest tak napisane, ale Orange na razie nie ma ofercie ONT szybszego niż 1Gb.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak trochę nie prawda można dostać tanie modemy ONT z 10Gb/s. Odrazu podsyłam zdjęcie z panelu Funbox wskazującego na możliwość instalacji ONT.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Są a rynku różne ONT, ale oficjalnie można używać tylko tych, dostarczonych przez operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skoro operator nie potrafi nawet w pakietach dla firm zapewnić możliwość użycia własnego sprzętu ONT czy trybu bridge niestety ale trzeba wziąć sprawy w własne ręce. Ale zostawmy ten temat skupmy się na pozostałych rzeczach.
Czy wiadomo coś na temat symetrycznych łączy? Play w swojej ofercie za dodatkowe 15 zł dodaje lacze symetryczne oraz nie zmusza użytkownika biznesowego do brania pakietu za 70 zł dla jednej usługi. Piszę tutaj o pakiecie L i stałym adresie IP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na stronie Orange.pl nie widać innej oferty niż 8/1 GB, ale rozumiem, że mowa tu o korporacyjnych zastosowaniach? Jeżeli tak to na pewno są oferty, ale raczej nie są dostępne na stronie www. Korpo jak wiesz mają opcje dużo szybsze niż 8Gb. Myślę że potrzebujesz kontaktu z wyspecjalizowanym opiekunem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)Na stronie Orange.pl nie widać innej oferty niż 8/1 GB, ale rozumiem, że mowa tu o korporacyjnych zastosowaniach? Jeżeli tak to na pewno są oferty, ale raczej nie są dostępne na stronie www. Korpo jak wiesz mają opcje dużo szybsze niż 8Gb. Myślę że potrzebujesz kontaktu z wyspecjalizowanym opiekunem.
Mówię tu o zwykłym łączu "domowym" Francuski oddział Orange czy też Hiszpański jest wstanie zapewnić łączą symetryczne klientom tak samo jak i teraz Play w Polsce ale tylko dla firm w cenie o ponad 50zł tańszej za łącze 8/8 w stosunku do łącza 8/1 tutaj w Orange
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W 1 poście napisałeś, że ma to być łącze dla firm. Ale ok. Francuski czy Hiszpański odział Orange chyba nie oferuje usług na terenie PL, więc po co je analizować? Firma w której pracuje ma o ile pamiętam 2 nitki światłowodowe, każda po 48Gb. W sensie od 2 różnych dostawców. O ile pamiętam warunki były negocjowane zupełnie w innych strukturach. Może rozejrzyj się za odpowiednim opiekunem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przepraszam ale jak dobrze pamiętam to takie łącze są tylko dla korporacji a ja jasno chyba dałem do zrozumienia ze chodzi mi o ofertę dla firmy jako JDG czy też małej spółki z.o.o. Chyba ktoś jeszcze nie obudził się całkowicie i nie miał porannej kawy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sorki, zakręciłem się. No w takim razie chyba nie ma nic lepszego w Orange niż 8/1Gb.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »