Nie można wyświetlić tego widżeta.

FUNBOX 1 - brak dostępu zdalnego

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 11
  • 0

Dzień dobry.
Na skutek awarii sieci energetycznej uległ uszkodzeniu FUNBOX (pierwszy model, pionowy). Zakupiłem identyczny, skonfigurowałem, Neostrada zaczęła działać, jest TV i telefon. Nie mogę się jednak zalogować przez przeglądarkę do FUNBOXa zdalnie /z innej sieci i innej lokalizacji, czyli z Internetu/. Przed awarią wszystko działało poprawnie, mogłem będąc na urlopie zalogować się do FUNBOXa i dokonywać potrzebnych zmian.
Teraz próba logowania kończy się niepowodzeniem, tzn. nie wyświetla się nawet ekran logowania. Zapora ustawiona na najniższą możliwą; działająca domena NO-IP / mogę np. bez problemu zalogować się do rejestratora video/. Do samego FUNBOXa - nie mogę.
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.

2024-11-02 19_55_41-Funbox.png2024-11-02 19_55_25-Funbox.png
7 ODPOW. 7

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14207
  • 58397
  • 705

@gregsid1  jeśli zakupiłeś, to może być problem z softem. Wymień s salonie albo na FB1, ale prędzej na FB2.6

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2206
  • 10548
  • 88

@gregsid1 Poziom zapory nie powinien mieć żadnego wpływu na możliwość zdalnego logowania. Jaki dokładnie dostajesz komunikat o błędzie?

• 4
  • 11
  • 0

W przeglądarce telefonu pojawia się komunikat:

"Ta strona nie działa.

Serwer /tu nazwa mojej domeny/ nie wysłał żadnych danych

ERR_EMPTY_RESPONSE"

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2206
  • 10548
  • 88

@gregsid1 Sprawdzałeś używając trybu incognito, innej przeglądarki czy urządzenia?

• 4
  • 11
  • 0

Tak, sprawdziłem na trzech urządzeniach, trzech różnych łączach internetowych i w trzech przeglądarkach, także incognito.   Wspomnę jeszcze, że przestał także działać serwer ftp, tzn. łączy się, akceptuje login i hasło, a dalej już nic - nie wyświetla zawartości (także w trybie pasywnym).  Piszę o tym, ponieważ być może jedno i drugie ma jakiś związek.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 1809
  • 2463
  • 104

To co możesz sprawdzić to login neostrady wg poniższego:
login@neostrada.pl ograniczenia dla portów 25, 135, 137, 138, 139, 445

podstawowy-login@neostrada.pl ograniczenie dla portów 135, 137, 138, 139, 445

bez_ochrony-login@neostrada.pl brak ograniczeń

Wiem, że to nie dotyczy zdefiniowanego przez Ciebie portu ale możesz zawsze spróbować.

Dodatkowo w loginie można wymusić IPv4 by mieć pewność, że dostajesz w 100% publiczny adres IPv4.

Swoją drogą tak jak poprzednicy mówili, jeżeli już chciałeś wymienić modem na własny(kupić we własnym zakresie) to trzeba było pójść w TP-Linka lub innego producenta. Kupno modemu orange z drugiego obiegu jest ryzykowne. Dodatkowo ze względu bezpieczeństwa, wystawianie modemu na świat naraża twoją sieć domową na ataki hakerskie.

• 4
  • 11
  • 0

Kupiłem TP-Link Archer vr400.

Internet działał, do modemu miałem dostęp zdalny, ale nie działała mi telewizja. Dlatego wróciłem do FUNBOXa (tego, kupionego z drugiej ręki).  Niestety nie znalazłem informacji jak skonfigurować TP-Link Archer vr400 aby działała TV.