Czy w Orange jest sprzęt oferujący porty 2,5 lub 10 Gbps?

ROZWIĄZANE

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 45
  • 172
  • 1

Niestety aplikacja Speedtest dla windows od Ookla nie jest przewidziana dla użytkowników niewidomych, niekorzystających z myszki, a wyłącznie z klawiatury i czytnika ekranu w windows. Zwyczajne olewactwo i lenistwo deweloperów, więc nie skorzytam. Jedyne, co w niej mogę odczytać to fakt, że jest otwarte jej okno. Klawiaturką nie da się zrobić nic.

Generalnie biorąc pod uwagę moją infrastrukturę, podwójny nat, to jestem zadowolony. Ścieżka: Funbox, Router asus RT-BE88U, połączone kablem cat 6 lub 6a nie pamiętam. dalej asus podłączony również kablem ethernet 6/6a do przełącznika Zyxel xs1930-12HP, przełącznik wpięty patchcordem do panelu krosowego w szafce, z szafki idą kabelki cat 7 do pokojów. do gniazdka rj45 wpięty jest komputer z kartą Asus XG-C100C. Lan śmiga, ale na internecie są lekkie straty przez skomplikowaną topologię i punkty pośrednie, tak mi się wydaje, ale to jest praktycznie to, o co mi chodzi, z tym, że w zatłoczone dni mój download spada do 5,5 Gb/s. Pozdrawiam.

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2929
  • 13882
  • 129

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2844
  • 12106
  • 74

@pyrlandczyk  Infrastruktura nie jest skomplikowana, ale  każdy kolejny NAT może ciąć łącze. NAT bardzo obciąża procesor routera. Zawsze możesz pozbyć się jednego NAT'u, przełączając router w tryb mostu.