Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak zdalnego dostępu do rutera Funbox 3

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 14
  • 43
  • 0

Brak zdalnego dostepu do rutera fanbox 3

Witam

Zrobiłem reset do ustawień fabrycznych TP-linka i FB3, ustawiłem wszystko od początku wg wskazówek i efekt jest taki że, gdy połączę się z komórki ze stroną gdzie można sprawdzić IP, to wyświetla IP komórki

ale gdy na komórce uruchomię klienta WG, to pokazuje IP FB3 czyli cały ruch z komórki jest przekierowany na serwer który jest na TP-linku i wypuszczony przez FB3 wygląda tak jakby to działało ale czemu da się odczytać IP, przecież ma on być chroniony i nie do zidetyfikowania.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2152
  • 10283
  • 86

@Mirek-L Serwer VPN uruchamiasz aby mieć bezpieczne, szyfrowane połączenie do swojej sieci domowej. Możesz również przez ten serwer uzyskiwać dostęp do Internetu. W tym przypadku adres urządzenia podłączonego przez tunel będzie ukryty za adresem publicznym FB.

• 14
  • 43
  • 0

Ok, a jest jakiś sposób żeby przekonać się że tunel działa ?

Mam na TP-Linku zainstalowane kamerki, jak teraz połączyć się z którąś z nich z komórki na której mam zainstalowanego klienta ?

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2152
  • 10283
  • 86

@Mirek-L Na pewno powinno działać połączenie po adresie IP (kamery, komputera, drukarki) jak i dostęp do strony konfiguracyjnej TP-Linka i FB3.

• 14
  • 43
  • 0

Tak, świetnie to działa, mam dostęp do wszystkich urządzeń w mojej sieci  🙂

Dziękuję za pomoc wszystkim, którzy poświęcili swój czas.

Pozdrawiam