- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z MAXEM - wyłączcie wreszcie go!
@Ksionc ja biorę na miękko. Pytam o rzeczy nieosiągalne dla Maxa i od razu proponuje rozmowę z konsultantem
Zapytaj o zasięg wifi, ustawienia routera na FB czy o rekonfigurację wifi..cokolwiek technicznego do wykonania...u mnie działa
Dlatego mnie nie wkurza 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@IreneuszCD , jak go będziemy ćwiczyć, to wyrobi się jak...nie powiem co😀 Będzie bardziej mobilny aniżeli ten internet 😀 Ja już swoją wiedzą praktyczną pokonałem AI, bo nie wiedział wszystkiego i najpierw przepraszał, a potem dziękował 😀 Jednak boję się jego mocy, bo robi co chce i wywraca porządek naszego świata z XXw.😲
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
bardzo bym chciał by wystarczyło powiedzieć konsultant / doradca / czy cos w tym stylu. niestety trafiałem już kilka razy na sytuacje w której jako odpowiedz usłyszałem "ale najpierw...." i taki dialog potrafił trwać naście minut. i nieważne czy mówiłem nie ze powtarzałem konsultant lub nie. "ale najpierw..."
Kolejna kwestia która warto wspomnieć jest moja zgoda na szkolenie IA na podstawie rozmowy ze mną mam realne wrażenie ze nikt w orange nie ma zamiaru zwracać na to uwagi 😞 a szkoda. w ich opinii proces weryfikacyjny czy rozmowa z Maxem to nie proces szkolenia.
jest jeszcze jedna kwestia - RODO. jest to mój realny sprzeciw by sztuczna inteligencja miała dostęp do moich danych osobowych. a jakby nie było podczas uwierzytelniania użytkownika musze podać sporo moich danych. jednak firma orange ma gdzieś mój realny sprzeciw i nie widzi problemu by wbrew mojej woli IA przetwarzało te dane...
jak juz wspomniałem w powyższym poście zdążyło mi się być nękanym przez maxa. - płatność nie wyszła w terminie bo zapomniałem... max wydzwaniał do mnie kilka razy. tel był co 5 min - i nikt mnie nie zapytal czy mam czas i checi do rozmowy na ten temat w danej chwili.... czyli jak to ma byc? max czyli IA firmy orange ma nieograniczony dostęp do naszych danych osobowych? stanu konta? i w sposób natarczywy ma się sprzeciwiać naszej woli? a co z naszymi prawami jako użytkownicy? nie mamy prawa powiedzieć nie? czy ORANGE zagwarantuje nam ze jesteśmy bezpieczni? sorki ale to chyba nie tak miało działać?
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ksionc , ja rozumiem Twoją frustrację, ale świat poszedł za daleko w kierunku informatyzacji naszych dotychczasowych przyzwyczajeń. Czy to się nam podoba, czy nie, jesteśmy skazani na nieustanną szpiegomanię i w pewnych sytuacjach nasze bezpieczeństwo ma priorytet. Masz telefon bez możliwości wykrycia ruchów w sieci? Nie! Pewnie całe moje i ciut młodsze pokolenie musi umrzeć, bo młodzi urodzili się "ze smartfonem wręku"😀 Natomiast Max w pewnych obszarach pojęć jest lepszy, a w innych irytuje na maxa. Dużo wody upłynie, zanim Max stanie się naszym dobrym pomocnikiem. Co do próbek głosu, to jak nie wyraziłeś kiedykolwiek, czy przypadkowo zgody, to nie jestem w 100% pewny, czy odhaczenie takiej zgody na swoim koncie zadziała. Wszystkie poważne instytucje bronią się przed hakerami w najrozmaitszy sposób i tego procesu nikt nie zatrzyma...chyba że bomby nuklearne masowo wypuszczone😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
czy to ze świat się zmienia ma być jednoznaczne z tym ze nie mogę mieć własnego zdania? czy jak wszyscy wskakują do ogniska to ja mam iść za nimi? czy nie mogę wyrazić niezadowolenia? nie mam zamiaru być potulna owieczka która wszystko łyka bo komuś jest to na rękę. coraz więcej przepisów wchodzi w życie które maja chronić takich dinozaurów jak ja przed grupowa nieświadomością. jest jeszcze kwestia mojego zdrowia... nie za to im płace by po każdym kontakcie z orange miał ciśnienie 200+....
Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ksionc , nikt z nas tutaj na forum NO nie odmawia Ci mieć swojego zdania i jeżeli ma Twoje niezadowolenie Ci pomóc, to jak najbardziej możesz wyrażać swoje krytyczne spojrzenie na świat. Jednak pamiętaj, że my jesteśmy takimi samymi owieczkami i musimy potulnie stosować się do wymogów operatora. Nikt z nas ani Ciebie, ani nas samych nie jest w stanie zwolnić od płacenia za wykupione usługi, bo to operator decyduje o swoim biznesie. Ty możesz, chociaż wcale nie musisz, wybadać konkurencję, czy aby na pewno zadbają o Twoje zdrowie. Pozdrawiam-forumowy szaraczek😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ksioncnapisał(-a)czy jak wszyscy wskakują do ogniska to ja mam iść za nimi?
nie skorzystałeś z szansy. Zarejestrowałeś się na NO.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ksionc jeśli nie zgadzasz się na przetwarzanie danych osobowych, czy co tam jeszcze, to trudna sprawa, bo wszyscy operatorzy to praktykują I mają wirtualnych konsultantów, choć moim zdaniem oni są bezpieczniejszy, nie sprzedadzą danych, a takowe są, nie tylko u operatora komórkowego, ale w instytucjach nawet bankowych, bezpieczeństwo pełne to bez telefonu i konta bankowego.
@Ksionc jak ci tak ciśnienie krwi skacze, to trzeba udać się do lekarza, mi max do 160 się dźwignie przy wysiłku, czy upierdliwym kliencie 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ksioncnapisał(-a)Witajcie nie wiem jak wy ale ja mam ogromny problem z tym systemem. bardzo negatywnie wpływa on na moje nerwy a po każdorazowej rozmowie z nim ciśnienie strasznie mi się podnosi.
już wielokrotnie zgłaszałem to do oranże (kiedyś to była taka fajna firma) opisując sytuacje iz kontakty z Maxem odbijają się na moim zdrowiu. prosiłem o jego wyłączenie lub alternatywna drogę kontaktu. dziś podczas rozmowy z konsultantem w tej sprawie zostałem poinformowany - "napisz se maila"... MY nie zmienimy maxa a jak ci się nie podoba udowodnij w sadzie ze wpływa negatywnie na twoje zdrowie. my jako firma mamy gdzieś twoje zdanie i potrzeby a to ze jesteś naszym klientem jeszcze od czasów IDEA nie ma dla nas najmniejszego znaczenia. masz z nami umowę - masz się dopasować jako klient do naszych rozwiązań i nie musimy pytać cię o zdanie w jakiej formie umożliwimy CI kontakt z nami.
wspomne tu iz zgodnie z informacja jaka uzyskałem od konsultantów orange jakis czas temu mozna było pominac maxa kontaktujac sie z orange przez aplikacje. niestety nie udało mi sie tego zweryfikowac. obecna forma apki jest wypelniona maxem.
Wyraziłem juz kilka razy wole o zaprzestanie trenowania IA na mnie... nie masz do tego prawa...
tu trzeba podkreślić iz max pojawia sie nie tylko jak ja chce skontaktować się z orange ale także potrafi do mnie wydzwaniać i to bardzo uporczywie - nie przyjmuje NIE!
starałem się zgłaszać do orange prośbę o kontakty ze mną tylko prawdziwych (żywych) konsultantów... niestety moja wola jako klienta nie ma znaczenia.
Kiedyś ORANGE była siecią nr 1 w Polsce teraz ciężko mi powiedzieć cokolwiek dobrego o firmie która nie liczy się z moim zdaniem i wymusza na mnie stresujące rozwiązania.
Z tego co czytałem na forum Orange twierdzi iz MAX jest uwielbiany przez klientów a tematy z prosbami o jego ominiecie są szybko zamykane lub kwitowane tekstem w stylu daj mu szansę. mam nadzieje ze mój watek tak nie skończy i ludzie niezadowoleni z maxa będą mogli się tu swobodnie wypowiedzieć a ostatecznie znajdzie się rozwiązanie które pogodzi wszystkich.
Pozdrawiam.
Nie wiem czego Ty chcesz od Maxa, jeśli nie pasuje Ci to wystarczy powiedzieć połącz mnie z doradcą i ewentualnie podpowiedzieć mu w jakiej sprawie dzwonisz. Narzekasz na Orange a teraz każdy operator ma takiego "Maxa" w Playu jest "Mia" więc każdy operator wprowadził takiego bota i nie zmienisz tego bo widocznie jest pomocny. Wydaje mi się że problem jest w tobie bo ludzie zaczynają się zachowywać strasznie. Zasłaniasz się swoim zdrowiem, że niby Max potrafi Ci podnieść ciśnienie więc to jest podstawa żeby pisać do konsultantów skagi aby wyłączyć go? wystarczy ominąć jego skoro Ciebie wkurza i nie robić z tego dramatu. Równie dobrze mogę Ci zaproponować rozwiązanie takie że gdy Max Cie wkurzy to weź tabletki na ciśnienie. Niestety ale to ludzie coraz bardziej zaczynają być nerwowi oraz roszczeniowi. Wystarczy jakiś mały błąd ze strony firmy i już sypią się skargi, groźby oraz wytykanie od ilu lat jesteś w tej firmie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
max nie byłby taki zły, gdyby nie był taki głupi