Problemy z MAXEM - wyłączcie wreszcie go!

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 4
  • 20
  • 0

Witajcie nie wiem jak wy ale ja mam ogromny problem z tym systemem. bardzo negatywnie wpływa on na moje nerwy a po każdorazowej rozmowie z nim ciśnienie strasznie mi się podnosi.

już wielokrotnie zgłaszałem to do oranże (kiedyś to była taka fajna firma) opisując sytuacje iz kontakty z Maxem odbijają się na moim zdrowiu. prosiłem o jego wyłączenie lub alternatywna drogę kontaktu. dziś podczas rozmowy z konsultantem w tej sprawie zostałem poinformowany - "napisz se maila"... MY nie zmienimy maxa a jak ci się nie podoba udowodnij w sadzie ze wpływa negatywnie na twoje zdrowie. my jako firma mamy gdzieś twoje zdanie i potrzeby a to ze jesteś naszym klientem jeszcze od czasów IDEA nie ma dla nas najmniejszego znaczenia. masz z nami umowę - masz się dopasować jako klient do naszych rozwiązań i nie musimy pytać cię o zdanie w jakiej formie umożliwimy CI kontakt z nami. 

wspomne tu iz zgodnie z informacja jaka uzyskałem od konsultantów orange jakis czas temu mozna było pominac maxa kontaktujac sie z orange przez aplikacje. niestety nie udało mi sie tego zweryfikowac. obecna forma apki jest wypelniona maxem. 

Wyraziłem juz kilka razy wole o zaprzestanie trenowania IA na mnie... nie masz do tego prawa... 

tu trzeba podkreślić iz max pojawia sie nie tylko jak ja chce skontaktować się z orange ale także potrafi do mnie wydzwaniać i to bardzo uporczywie - nie przyjmuje NIE! 

starałem się zgłaszać do orange prośbę o kontakty ze mną tylko prawdziwych (żywych) konsultantów... niestety moja wola jako klienta nie ma znaczenia.

Kiedyś ORANGE była siecią nr 1 w Polsce teraz ciężko mi powiedzieć cokolwiek dobrego o firmie która nie liczy się z moim zdaniem i wymusza na mnie stresujące rozwiązania. 

Z tego co czytałem na forum Orange twierdzi iz MAX jest uwielbiany przez klientów a tematy z prosbami o jego ominiecie są szybko zamykane lub kwitowane tekstem w stylu daj mu szansę.  mam nadzieje ze mój watek tak nie skończy i ludzie niezadowoleni z maxa będą mogli się tu swobodnie wypowiedzieć a ostatecznie znajdzie się rozwiązanie które pogodzi wszystkich. 

Pozdrawiam.

30 ODPOW. 30

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3025
  • 15985
  • 80

Max to system pomocy klientom, nie jest doskonały niestety, zresztą tak jest wszędzie, ale się go da obejść, niestety Max nie odejdzie i musisz się z tym pogodzić, mi też czasem działa na nerwy, ale szybko łączy z konsultantem i finał jest ok 😎

To jest forum użytkowników usług Orange i swoje uwagi lepiej na Blogu Orange kreuj 😎

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@Ksionc być może MAX podstawowe sprawy ogarnie i niewymagającym klientom pomoże. Mi on nie odpowiada, ale skoro Orange twierdzi iż większość spraw przez niego jest załatwianych, to niech sobie zostaje. Jest obejście na niego, aby się połączyć z konsultantem, więc już nie ma sensu prowadzić dalszej dyskusji i przekonywać władze Orange do wyłączenia MAX-a. Zresztą konsultanci też nie zawsze są doskonali, zależy na jakiego się trafi.

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5929
  • 57

@Ksionc jak Ci bardzo przeszkadza to od razu wpisuj "doradca" i po problemie.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2593
  • 10063
  • 38

@Ksioncnapisał(-a)

mam ogromny problem z tym systemem. bardzo negatywnie wpływa on na moje nerwy
[...] 
mam nadzieje ze mój watek tak nie skończy i ludzie niezadowoleni z maxa będą mogli się tu swobodnie wypowiedzieć

ja też nie lubię maxa.

Pomogło?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2157
  • 16474
  • 3

@Ksionc , ja mam te 70 latek, ale Max, czy inne chatbooty potrafią wkurzyć na maxa. Jednak nawet na AI znalazłem sposób, kiedy bredził mi, że pewna historia miała miejsce zaledwie parę lat i to w czasie, kiedy sikałem jeszcze do góry 😀 Gdy mu zarzuciłem, że wtedy jego jeszcze nie było na świecie i podałem mu na tacy fakty, wtedy przeprosił mnie i zaczął się wymądrzać jaką to wiedzą dysponuje. Po ponownym zgaszeniu podziękował za sprostowania. Reasumując, Max jest jeszcze w powijakach, bo to "dziecko" dopieszczał @Remi i prosił o wyrozumiałość. Podsunę taką myśl, żebyś konsekwentnie prosił o rozmowę z konsultantem, a pierwszą frazę wpisaną do jego małego"mózgu" na czacie streścił w kilku konkretnych słowach odnoszących się do problemu, albo zagadnienia, które funkcjonuje w technicznych pojęciach telekomunikacyjnych Orange. Następnie podaj do weryfikacji, o co poprosi (nr. usługi, nr. klienta, czy inne dane) i jeżeli zweryfikuje poprawnie, a to Ci powie, to natychmiast poproś o rozmowę z konsultantem. To nie Max ma Ciebie trenować i zdrowiem Twoim szargać, a Ty masz go wkurzyć na maxa, by dotarło do niego, że prosisz o rozmowę z konsultantem. Jeszcze Ci podziękuje i przełączy. Pamiętaj jednak, żebyś nie wypisywał głupstw, bo "tuż za rogiem" stoi żywy konsultant i czyta wszystko😊 

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1223
  • 5046
  • 44

Mnie nawet chatGPT potrafi zdenerwować bo się zapętli na jakieś odpowiedzi i pomimo że pytam o coś innego to powtarza to samo 🤣
Na szczęście z MAXem za często nie obcuje.

• 3025
  • 15985
  • 80

Nie wiem jak inni, ale poważne sprawy, Max kieruje do konsultanta, może nie działa intuicyjnie, ale jest pomocny, proste sprawy załatwia od razu, jak komuś nie pomoże, to kilka razy połącz z konsultantem 😎 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2157
  • 16474
  • 3

@IreneuszCD , Max najchętniej przy diagnostyce od strzału oferuje płatną asystę za 129 zł 😀 A jak się dasz mu zaciąć jak scharatana płyta winylowa, to jak mantrę w kółko powtarza to samo. Proste diagnozy potrafi rozwikłać samodzielnie. To fakt!

• 3025
  • 15985
  • 80

@bronzubnapisał(-a)

@IreneuszCD , Max najchętniej przy diagnostyce od strzału oferuje płatną asystę za 129 zł 😀 A jak się dasz mu zaciąć jak scharatana płyta winylowa, to jak mantrę w kółko powtarza to samo. Proste diagnozy potrafi rozwikłać samodzielnie. To fakt!

Nie mam internetu od Orange, to asysty płatnej mi nie proponuje 😁

Problemy z internetem mobilnym go przerastają raczej, ale łączy z konsultantem 😎