- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
próbuję założyć konto aby mieć dostęp do faktur, ale dostaję jakiś cryptic error.
form_register.all.error.error.pi
To się dzieje, jak próbuję się uwierzytelnić pytaniamia. Odnośnie Pinu, nie dostałem go. Max twierdzi że jest w umowie, na infolinii mówią, że w umowie nie ma i nawet powiedziano mi, że nie wiedzą o jaki PIN chodzi.
O co tu chodzi? 😄
BTW, widziałem inne port sfrustrowanych użytkowników z tym samym problemem - wygląda na to, że programiści od trzech lat próbują przetłumaczyć ten form 😮
Go go Orange! 😉
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluszczto jeśli nie pomogło to co napisał @slav72 to tylko została ci infolinia. @bluszcz a podawałeś moze adres e-mail w czasie zawierania umowy bo on też będzie ci potrzebny to zarejestrowania sie na Mój Orange. Jeśli uda ci się zalogować na Mój Orange to mozesz podać w ustawieniach adres e-mail abyś mógł dostawać e-fakturę na twój e-mail tylko musisz zaznaczyć taka opcję e-fakturę na koncie Mój Orange i na adres e-mail @bluszcz podsyłam ci link jak zarejestrować się w Mój Orange na orange.pl https://www.orange.pl/omnibook/rejestracja-w-nowym-moj-orange# 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem z założeniem konta form_register.all.error.error.pi
@bluszcz z tego co pamiętam to pin ustalało się samemu, ale to było bardzo dawno więc mogę się mylić...
Edyta:
Pogrzebałem w papierzyskach, jednak moja pamięć (choć często zawodna) jeszcze jako tako funkcjonuje, pin ustalało się samemu i było to sześć cyfr tzw. "kod klienta", a do apki MO pin czterocyfrowy.
@bluszcz spróbuj wyczyścić przeglądarkę ( ciacha itp...)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hej @bluszcz
znalazłem taki problem kiedyś na forum Nasz Orange Nie idzie załozyć konta form_register.all.error.error.pi https://nasz.orange.pl/t5/Konto-M%C3%B3j-Orange/Nie-idzie-za%C5%82ozy%C4%87-konta-form-register-all-...
Jeśli jednak chodzi o stronę Orange.pl i aplikacje Mój Orange to pisz na adres AplikacjaMojOrange@orange.com
PIN ustalasz sam przy zawieraniu umowy to jest autoryzacja aby cię zweryfikować. Jak podajesz PIN to zostaje on przypisany do twojego konta i właśnie taki PIN musisz podać przy rejestracji tak jak pisze @slav72 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 z tego co wiem to nie ma już kontaktu mailowego do Orange...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Max zachowuję się dziś jak na kleju, na infolinii powiedział, że Pin jest w umowie gdzie go nie ma. Radzi mi też rozwiązać problem z założeniem konta poprzez logowanie do Orange lol.
Podczas zakładania konta mam możliwość ustalenia pinu, ale dostaję ten błąd co wkleiłem.
Problem ten sam miałem wczoraj, ale konsultant dla świętego spokoju zastosował spychologię stosowaną mówiąc "jutro nie będzie problemu" hehe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ok @slav72 nie wiedziałem że już nie ma kontaktu mailowego znalazłem taki temat na forum Nasz Orange to podrzuciłem
@bluszczjedynie co ci zostało to skontaktować się z infolinią w celu uzyskania PIN-u lub zmienić go na inny i wtedy się zarejestrować. @bluszcz mozesz zadzwonić też na infolinie *100 lub 510 100 100 i poprosić o podanie PIN-u lub zmiany jego 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 spróbuję zadzwonić jutro. Niemniej przedwczoraj konsultant nie miał pojęcia o jaki Pin chodzi na (infolinia telefoniczna). Troszkę frustrujące te niedociągnięcia. Jedyne co chcę to mieć dostęp do faktur 😛
Czy można konto założyć może appką?
Odnośnie przeglądarki, próbowałem Edge oraz BRAVE (Brave na golasa, z wyłączonymi blockersami) i błąd jest ten sam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bluszcztak możesz założyć konto przez apkę podsyłam linka https://www.orange.pl/aplikacja-moj-orange/dla-ciebie i tam znajdziesz film Jak założyć konto w aplikacji Mój Orange. Możesz też zadzwonić na infolinie *100 lub 510 100 100 i poprosić o podanie PIN-u lub zmiany jego. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo5 właśnie spróbowałem, i tu dopiero zaczyna się chaos.
Appka android twierdzi że mam konto na tym numerze. Web aplikacja, że nie.
Well done Orange! 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
I teraz w ogóle coś się już popsuło, nie pozwala mi ani pytaniami ani pinem którego nie mam... Zamiast się wyspać przed robotą będziemy Orendżować na infolonię z ranka 😉
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »