Nie mogę zarejestrować konta w Mój Orange przez bank

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 866
  • 3199
  • 9

@Glutnapisał(-a)

@krycek  po miesiącu od końca połączeń przychodzących.

Chyba chciał zarejestrować nowy starter sim, a zarejestrowany sim nie ma ważności na przychodzące.

W regulaminie "rejestracja numeru w Orange" jest taki zapis:

Włożenie niezarejestrowanej karty SIM do urządzenia i jego włączenie skutkuje aktywacją techniczną karty oraz ustawieniem czasu
ważności na rejestrację karty na 31 dni. W tym czasie karta SIM ma włączoną blokadę połączeń wychodzących (w tym w zakresie
transmisji danych) i przychodzących. Po tym czasie karta SIM zostanie bezpowrotnie usunięta z sieci, a numer będzie ponownie
wykorzystany przez Orange.

https://dokumenty.orange.pl/bw/dokumenty/20155/0/108953/60039f1b-2d10-4d21-8a74-92d3deb41e37

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 52
  • 169
  • 0

Dzisiaj spróbowałem zarejestrować ten numer smsem na swoje dane i dostałem informację na czacie, że numer się zarejestrował. Ciekawe po jakim czasie będzie widoczny w Mój Orange?

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1944
  • 8320
  • 69

@krycek  do 48h

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 52
  • 169
  • 0

Trzeba było znowu skorzystać z chatu, żeby ogarnęli sytuację z numerem, ale ostatecznie był widoczny w Mój Orange po kilkunastu godzinach od zgłoszenia. Jednak problemu z przeniesieniem do Flexa nie ogarnęli, więc przeniosłem numer do Nju na kartę. Niech w tej taryfie dogorywa swoich dni.