Mój Orange i Orange.pl a "Niepoprawny adres URL"

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 325
  • 1653
  • 6

Szanowni, to już zaczyna robić się irytujące. 🙄 Ale przeglądając stronę Orange coraz częściej widzę następujący komunikat:

Zrzut ekranu 2026-10-06 095140.png

Do tej pory najczęściej przy próbach logowania do Mój Orange. Czasami już po kliknięciu w Twoje konto, czasami dopiero po wpisaniu e-maila, kodu SMS, wybija do strony z takim komunikatem. Ostatnio już po poprawnym zalogowaniu do Mój Orange, taki komunikat pojawia się po wybraniu konkretnej sekcji w Mój Orange, np. faktury, pakiety etc.

Do tej pory myślałem, no trudno. Widocznie tak średnio działa im ta webowa apka. Chociaż nie powinno tak być, jeśli firma stawia na samodzielność klientów i dostęp do ich usług online. Ale dziś mnie zirytowało, że już po wpisaniu głównego adresu Orange.pl, by sprawdzić coś w Mój Orange, widzę taki komunikat. I to na różnych przeglądarkach www.

Ja rozumiem, że to może "ciasteczka", ale firma prężnie działająca, nie powinna mieć takich "baboli" z tego powodu. A niestety takie sytuacje zdarzają się coraz częściej na Waszej stronie... 

_________

* Temat przeniesiony z Sieć i dostępność usług - Bartłomiej

6 ODPOW. 6

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2693
  • 12662
  • 78

@szewol  jeżeli to ciasteczka to po prostu czyść po każdej sesji i po sprawie. Używają, bo potrzebują, ja nie mam z tym problemu, mi działa.

• 325
  • 1653
  • 6

Nie wiem czy to tylko "ciasteczka". Zdarza się to zbyt często. Przed wejściem na stronę wolałbym po prostu wpisać adres strony, a nie za każdym razem ustawienia przeglądarki 😉

Inne strony działają OK.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2706
  • 10609
  • 39

a mnie się przytrafia przy cofaniu funkcją back request POST do nasz.orange.pl/, skutkujący komunikatem, że serwer już nie ma danych i trzeba je wysłać ponownie. Normalne przy formularzach z metodą POST, ale to nie jest narzędzie dla takiego portalu. Wydzieliłem osobne okienko z odpalonym devtools i rejestrowaniem śledzenia, nie dziw się @Wojciech-u  więc, że tak często sprawdzam lajki moich "pomysłów".   

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 797
  • 4829
  • 12

Mi często to się robi. Muszę później wejść na naszorange z innej przeglądarki bo innej opcji nie ma.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2693
  • 12662
  • 78

@szewol możesz sobie np. w jednej przeglądarce ustawić automatyczne czyszczenie. 

• 325
  • 1653
  • 6

Można. Tylko czy przez notoryczne problemy z jedną (!) stroną, od razu trzeba "czyścić" dane 🙂

Lepiej coś ulepszyć dla dobra nas wszystkich.

Nie mówiąc już o różnicach w prezentowaniu danych dotyczących np. zużycia GB. W tym samym czasie aktualne danie w aplikacji mobilnej, nieaktualne dane w wersji webowej. To po prosty mało fajnie wygląda, jak na firmę, która tak bardzo chce być nowoczesna.