- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ktoś zamawia produkty przez mój orange używając mojego maila
Napisałem w pierwszym poście że dostałem potwierdzenia złożenia zamówień, wysyłki kuriera i teraz również faktury. Orange wysyła produkty bez zapłaty? Dodatkowo dodam że kiedy próbuję przywrócić hasło za pomocą https://www.orange.pl/twojekonto/odzyskaj_haslo system wyrzuca info że : "Pod tym adresem e-mail nie ma konta w Mój Orange. Wprowadź poprawny adres lub zarejestruj konto. " Więc co to w ogóle za opcja? :catvery-happy:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mroizo78 zależy jaką umowę się wybierze.
Dostajesz więc na e-maila informacje osoby trzeciej, więc zakładam, że nie kontaktowałeś się z Orange w sprawie swojego e-maila.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturW pierwszym poście napisałem ze byłem porozmawiać w salonie z pracownikami orange którzy wypytali mnie o moje dane i powiedzieli "to nie pan zamawiał, proszę ignorować te maile"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy konto masz w Nowym Mój Orange, czy jeszcze w starym MO ?
Do NMO logujesz się za pomocą adresu mailowego, a do Starego tak jak logowałeś się wcześniej czyli bez e-maila
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mroizo78 konsultant w salonie powinien inaczej zareagować na taką sytuacje.
Zgłoś tą sprawę na infolinii lub na czacie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janhalbnapisał(-a)Zgłoś to koniecznie, a jeśli się będzie powtarzać - może spróbuj zgłosić także na policję: to jest kradzież tożsamości. I przechowuj całą korespondencję na ten temat. Panowie, którzy "kazali Ci to zignorować", powinni się mocno w głowy popukać: jeśli ten ktoś zamówi coś np. na raty i nie będzie ich płacił, po adresie mailowym mogą dojść do Ciebie. Na Twoim miejscu poszedłbym do tego salonu jeszcze raz i poprosił, żeby tę dobrą radę dali Ci na piśmie, z pieczątką i podpisem. Może wtedy by trochę pomyśleli…
fachowa porada Doradcy Orange
no ale przecież badania jakości obsługi są rewelacyjne
dramat co ta sieć odwala i jaka niekompetencja, miałem podobne doświadczenia niestety z jednym wyjątkiem
@ketrasaArturnapisał(-a)
@mroizo78 konsultant w salonie powinien inaczej zareagować na taką sytuacje.
Zgłoś tą sprawę na infolinii lub na czacie.
@ketrasaArtur ale po co z tą nie-obsługą rozmawiać, skoro nie umieją tego odpowiednio zakwalifikować, przekazać komuś kto to może sprawdzić itp. Dać wskazówki klientowi, jak w tej sytuacji wskazane jest się zachować, i jakie będą kroki dalej.
Zgłosiłbym to na policję przede wszystkim i przekazał, że Orange "poradziło" to zignorować, podać dane salonu który takiej "porady" udzielił, próbował uświadomić operatora o tym fakcie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Tob uważam, że w załatwieniu sprawy e-maila należy starać się dojść do porozumienia z Orange.
Zgłoszenie sprawy na policję nie jest rozwiązaniem problemu, może nawet zaszkodzić i Tobie.
Jeżeli sprawa się odpowiednio potoczy, to możesz być wzywany na przesłuchania ipt.
Osobiście nie mam ochoty jeździć na komisariat w celu składania zeznań i wyjaśnień, pewnie jeszcze na ustaloną godzinę, wiec będzie trzeba brać wolne.
Uważam, że lepszym rozwiązaniem jest przedstawienie sprawy na infolinii lub czacie.
Konsultant z salonu nie powinien podawać takich propozycji ignorowania e-maila. Przecież sprawy z otrzymywaniem cudzych danych osobowych jest bardzo ważnym tematem i nie można zostawić od tak ignorując e-maile.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z takim podejściem jakie stosuje Orange to można nie wychodzić z domu i mówić do ściany albo lustra, efekt ten sam.
Jak przyjdzie do spraw windykacyjnych to wtedy dopiero się odpowiednio zajmą i będą mieli ku temu środki i narzędzia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@mroizo78 sprawa z kontem @ jest prosta, jak masz darmowe konto to nic nie zrobisz, tylko własny @ na twoje dane (płatny) można zarządzać, jak masz do konta darmowy @ podpięty, to zmień poprzez czat czy w Salonie na inny, obecny @ i konto pocztowe z nim powiązane usuń.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Albo ja tu czegoś nie rozumiem albo wy mętnie tłumaczycie...
Po pierwsze i najważniejsze - czy ktoś się koledze @mroizo78 włamał na konto pocztowe czy tylko podał jego adres mailowy do kontaktu z Orange? Bo to 2 różne sytuacje...