Czy support Orange potrafi zrobic cokolwiek, czy tylko mnie kasować za połączenie?

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 14
  • 0

Czy support Orange potrafi zrobic cokolwiek, czy tylko mnie kasować za połączenie?

Wsparcie orange i obsługa klienta to jakiś żart.

Od początku kwietnia nie moge się zalogować na konto mój orange z poziomu www.
Zgłosiłem problem poprzez telefon i zostałem poinformowany, że zgłoszenie zostało przyjęte. Po tygodniu dzwonię zapytać się o status - dostaję informację, że serwis odpisał, że powinno być już ok, ale zapomnieli mi dać znać - sprawdzam i dalej ten sam problem, więc zgłaszam ponownie.
Dostałem informację, że ktoś się skontaktuje - w ciągu 2 tyg nikt się nie odezwał.
Dzwonię sam - dostaje to samo info - dział techniczny odpisał że OK, prosze sprawdzić. Sprawdzam i nic.

W końcu po 1,5 miesiąca robienia ze mnie debila odpisali mi, że mam spróbować usunąć konto i założyć nowe. Z racji tego, że konto na aplikacji mobilnej na telefonie działa to usuwa. po kliknięciu usuń konto pokazuje się informacja, że możana usunąć TYLKO PRZEZ WWW. Czyli nie usunę ..

Zgłosiłem się do obsługi ponownie, dostałem informacje, że zgłoszenie przyjęte. Dzwonię po miesiącu i nikt nic nie wiem, zgłoszenia brak.
Czyli od 3 miesięcy jestem bez dostepu do większości ustawień konta - a wspone jeszcze, że głupie reklamy, komunikaty i smsy z orange co chwila walą, że polecają mój orange bo tam wszystko załatwię - i nic się z tym nie dzieje.

Na telefony do ich obsługi wydałem już pewnie z 30 zł (bo to płatne dla firm) a na mailach odpisują, że mam się gonić bo Mój Orange nie jest częścia umowy i ma tylko charakter informacyjny.
No jasne, że tylko informacyjny, ale używaj mój orange bo wygonie zarządzasz sobie tam kontem ...

Więc tak- Orange ma gdzieś klienta.

-------------------------------------

Przeniosłem do odpowiedniejszej kategorii z abonament - Mikołaj

12 ODPOW. 12

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4126
  • 19851
  • 101

Od początku kwietnia nie moge się zalogować na konto mój orange z poziomu www.

Ale masz jakiś błąd, czy ktoś lub coś Ci zebrania? 

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 444
  • 2126
  • 39

@atlas_cudownapisał(-a)

Ale masz jakiś błąd, czy ktoś lub coś Ci zebrania? 

Też jestem ciekaw, bo trudności w MO to raczej w drugą stronę (przeglądarka ok, a appka się psuje)...

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3302
  • 17778
  • 86

@krauzaw korzystasz ze wsparcia dla biznesu 🤔

Bo jeśli nie, to tak jest jak piszesz, konto powinno biuro obsługi usunąć, nie klient, inna sprawa że powinien mieć partnera biznesowego, samemu to niewiele zdziałasz 😎

• 4
  • 14
  • 0

krauzaw_0-1784006745395.png

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 702
  • 4032
  • 10

Trzeba spróbować na innej przeglądarce. Coś podobnego miałem do logowania do autodoładowania.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 824
  • 4772
  • 34

@krauzaw Usuń ciasteczka w przeglądarce 

• 4
  • 14
  • 0

Przez 3 miesiące problemu próbowałem zalogować się na każdej możliwej przeglądarce, każdym systemie operacyjnym z różnych ip po VPN nawet. To nie jest problem po mojej stronie tylko po stronie Orange.

Orange jako rozwiązanie podało, że mam usunąć konto i założyc nowe, ale nawet tego nie potrafią mi ogarnąć...

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 11
  • 33
  • 0

Poziom obsługi większości konsultantów obecnie (w mojej prywatnej ocenie) jest dramatyczny. 

Nie chcę urazić tych kilku, którym zależy i mają jakąś wiedzę, ale trafić na nich nie jest łatwo.

U mnie akurat Mój Orange działa, ale za nic nie mogłem się zalogować, ani zrobić niczego innego by dostać się do tego forum z konta powiązanego z MO. A sami kazali mi tu napisać w temacie TV, którego również nie potrafili rozwiązać:) To ile razy mnie przełączali pomiędzy osobami, ile razy zamykali zgłoszenia bez kontaktu albo rozwiązania to czysta kpina. 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2365
  • 10910
  • 72

Część na pewno jest niekompetentna. Ja jednak weźmie ich w obronę. W wielu przypadkach klienci sami robią sobie problemy, a zgłaszając sprawę, nie podają istotnych informacji.