Nie można wyświetlić tego widżeta.

Brak możliwości otwarcia/wydruku w Acrobat Reader faktury z pliku PDF pobranego z MO

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 17
  • 71
  • 0

Brak możliwości otwarcia/wydruku w Acrobat Reader faktury z pliku PDF pobranego z MO

No właśnie mam plik na dysku i jak go otwieram to uruchomi sie AR i po sekundzie sie wyłaczy bez żadnego błedu. A inne pdfy działają normalnie.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 481
  • 1843
  • 7

@arte_k88  przeinstaluj AR.

Poziom 16, Badacz Przestworzy
  • 17
  • 71
  • 0

Teraz zauważyłem ze jak mam otwarta jakąś karte pdf w AR to jak przeciągnę plik z fakturą orange to sie nie wyłączy AR i można fakture przejrzeć.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1251
  • 5097
  • 26

@arte_k88napisał(-a)

Ja tez mam taki sam problem z fakturami jak tu jest opisane. Otwieram i po chwili sie wyłacza. z innymi plikami nie mam problemu. Win 10. W chromie sie otwierają normalnie i w tel z androidem tez.

W takim przypadku wystarczy użyć Windowsowego podglądu zdarzeń. Tam będą wszystkie logi, które prawdę powiedzą.

Ewentualnie można pokusić się o procmon'a, ale jest troszkę bardziej skomplikowany w użyciu.

https://learn.microsoft.com/pl-pl/sysinternals/downloads/procmon

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 419
  • 2514
  • 0

@Glutnapisał(-a)

Jeśli pobierzesz plik na dysk to bez problemu otworzysz. Przy wczytywaniu online AR czasami ma problem. Taki jego "urok".

Nie, opisywany tu problem dotyczy otwierania pliku ściągniętego wcześniej na dysk lokalny komputera.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 419
  • 2514
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

@arte_k88napisał(-a)

Ja tez mam taki sam problem z fakturami jak tu jest opisane. Otwieram i po chwili sie wyłacza. z innymi plikami nie mam problemu. Win 10. W chromie sie otwierają normalnie i w tel z androidem tez.

W takim przypadku wystarczy użyć Windowsowego podglądu zdarzeń. Tam będą wszystkie logi, które prawdę powiedzą.

Tyle udało się wyczytać z podglądu zdarzeń:

Nazwa aplikacji powodującej błąd: Acrobat.exe, wersja: 24.5.20421.0, sygnatura czasowa: 0x67b7c676
Nazwa modułu powodującego błąd: Acrobat.dll, wersja: 24.5.20421.0, sygnatura czasowa: 0x67b7c660
Kod wyjątku: 0xc0000005
Przesunięcie błędu: 0x0000000002453005
Identyfikator procesu powodującego błąd: 0x40a8
Godzina uruchomienia aplikacji powodującej błąd: 0x01db8b95e5e7aea4
Ścieżka aplikacji powodującej błąd: C:\Program Files\Adobe\Acrobat DC\Acrobat\Acrobat.exe
Ścieżka modułu powodującego błąd: C:\Program Files\Adobe\Acrobat DC\Acrobat\Acrobat.dll
Identyfikator raportu: 811c82cc-02b4-4b1e-9d85-45cca87b7909
Pełna nazwa pakietu powodującego błąd:
Identyfikator aplikacji względem pakietu powodującego błąd:

Ktoś cos z tego zrozumiał?

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1251
  • 5097
  • 26

To jeszcze nie jest cały log, ale co wiemy?

Plik exe wywala się, kiedy odpala jakąś metodę / klasę/ funkcje itd. z biblioteki Acrobat.dll. Cały log znajduję się pod podanym identyfikatorem.  Trzeba ten log odczytać i będzie wiadomo o chodzi. Poza tym opis błędu:

Błąd 0xc0000005 wskazuje na naruszenie ochrony pamięci (Access Violation), co oznacza, że Adobe Acrobat DC próbował odczytać lub zapisać dane w obszarze pamięci, do którego nie miał dostępu.

Najczęściej np antywirus blokuje dostęp, albo inna aplikacja.