- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wymiana Funbox a prędkość
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@12SenI ten trzeci ma racje że coś jest na linii. Zgłaszaj ten problem niech szukają przyczyn albo migracja do 20Mb.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@12SenCzy masz 10/20 czy 80Mb to cena jest taka sam co innego jest przy światłowodzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tym loginem ,w którym powinno być "IPv6" oznaczające ,że korzystać z tego rodzaju adresu w tej chwili jakiś problem bo ja mimo nie posiadania go od podpisania nowej umowy mam aktywny adres IPv4 i IPv6.
Na razie nie widzę problemów ale gdy powrócę go grania online w gry typu League of Legends czy World of Warcraft mam nadzieję ,że adres IPv6 nie będzie powodował problemów łącznie ze zwiększonym pingiem w tych grach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Gatts Nie możesz mieć jednocześnie aktywnego IPv4 i IPv6. Jeżeli miałbyś w loginie IPv6, to do stron które umożliwiają połączenie IPv6 poleci IPv6, a do stron które tego nie obsługują połączysz się po IPv4 zapewne przez jakiś NAT w sieci szkieletowej Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No niestety zgłoszenie poszło kolejne już, momentami mam poniżej 20Mb/s nawet YT nie chce się buforować, nie mówiąc ile czekam, aż stronka się wczyta, pojawiło mi 17 s błędów ES i 15 s SES. Ciekawe co znów wymyślą gdy technik przyjdzie. Ja mam ipv4 nadal.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jako ,że nie zwracałem prędzej na to uwagi po podpisaniu nowej umowy na starej umowie miałem aktywne tylko IPv4 a IPv6-brak dostępu do internetu a teraz mam aktywne te dwa rodzaje adresów ,które tyczą tego samego miejsca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Gatts ale to nie ma żadnego znaczenia co jest wyświetlane w statusie połączenia w Windows.
Ważne jest to, co jest w routerze. Używasz funboxa ? Zaloguj się na niego i wszystko sprawdzisz w zakładce Wsparcie -> Informacje systemowe -> Login PPP.
P.S. Na starej umowie też mogłeś się podłączyć do /ipv6