- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
brak działania niektórych stron i usług
@jablotomnapisał(-a)Czajen ma beznadziejny kontent TV
to rozważ inną niezależną ofertę TV. Są tu koledzy, który wiedzą więcej na ten temat. Na forum było zachwalane na przykład C+.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jablotom Masz ONT i FB6, tak? Niestety na FB możesz używać tylko konfiguracji z /ipv6? Gdyby na FB można wyłączyć IPv6 po stronie LAN to pewnie nie byłoby problemu. Ale nie można i urządzenia konfigurują sobie adresy w wersji szóstej, którą to wersję preferują. Mając ONT mógłbyś kupić swój router ale musiałby wspierać konfigurację DS-Lite co może być trudne do zrealizowania. Na szybko można wstawić drugi router pomiędzy Funboxem a Twoimi urządzeniami. Wtedy co prawda będzie podwójny NAT ale uwolnisz się od problemów z adresacją IPv6. Będzie tak jakby jej nie było.
Edyta: Po przełączeniu działa bo hotspot poprzez DNS zwraca adresy tylko w wersji czwartej a urządzenia maja cache DNS.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ostatecznie próbowałem wszystkiego poza postawieniem extra routera za ONT. Zgłosiłem problem do OPL dziś miałem wizytę ekipy która w sumie po tym co im powiedziałem stwierdziła to co w sumie wiedziałem czyli punkt styku 🤣 muszą sprawę przesłać do operatora
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@jablotom czyli dobrze pisaliśmy...i zobacz- nie musieliśmy być na miejscu, aby stwierdzić . Czasem nam się uda 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13oczywiście, że tak
Chociaż nieskromnie mówiąc też miałem taką diagnozę 😉
Słabo że to operator bo na sieci OPL miałbym od ręki zrobione 🤣