Nie można wyświetlić tego widżeta.

brak działania niektórych stron i usług

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2352
  • 8960
  • 33

@jablotomnapisał(-a)

Czajen ma beznadziejny kontent TV

to rozważ inną niezależną ofertę TV. Są tu koledzy, który wiedzą więcej na ten temat. Na forum było zachwalane na przykład C+. 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2334
  • 11170
  • 92

@jablotom Masz ONT i FB6, tak? Niestety na FB możesz używać tylko konfiguracji z /ipv6? Gdyby na FB można wyłączyć IPv6 po stronie LAN to pewnie nie byłoby problemu. Ale nie można i urządzenia konfigurują sobie adresy w wersji szóstej, którą to wersję preferują. Mając ONT mógłbyś kupić swój router ale musiałby wspierać konfigurację DS-Lite co może być trudne do zrealizowania. Na szybko można wstawić drugi router pomiędzy Funboxem a Twoimi urządzeniami. Wtedy co prawda będzie podwójny NAT ale uwolnisz się od problemów z adresacją IPv6. Będzie tak jakby jej nie było.

Edyta: Po przełączeniu działa bo hotspot poprzez DNS zwraca adresy tylko w wersji czwartej a urządzenia maja cache DNS.

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 6
  • 20
  • 0

Ostatecznie próbowałem wszystkiego poza postawieniem extra routera za ONT. Zgłosiłem problem do OPL dziś miałem wizytę ekipy która w sumie po tym co im powiedziałem stwierdziła to co w sumie wiedziałem czyli punkt styku 🤣 muszą sprawę przesłać do operatora

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14453
  • 59389
  • 722

@jablotom  czyli dobrze pisaliśmy...i zobacz- nie musieliśmy być na miejscu, aby stwierdzić . Czasem nam się uda 😁

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 6
  • 20
  • 0

@agat13oczywiście, że tak

Chociaż nieskromnie mówiąc też miałem taką diagnozę 😉

Słabo że to operator bo na sieci OPL miałbym od ręki zrobione 🤣