- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana dostawcy internetu stacjonarnego po wejściu w życie PKE
W ramach ciekawostki (i odkopania tematu) - nie wydarzyło się dosłownie nic. Umowa z Orange przeszła na czas nieokreślony, a nowy operator od 5 lutego chyba próbuje wynaleźć koło na nowo - najpierw nie mógł odnaleźć aktualnej aktywacji w Orange na moim adresie, następnie mieli robić to jako nową aktywację. W międzyczasie całkowita cisza od technika (kontakt miał nastąpić do 7 dni od podpisania umowy, czyli jeszcze w grudniu). Nie wiem kto tu bardziej zawinił, nowy op czy może dysponent infrastruktury (ŚI), niemniej powoli nastawiam się na to, że będę musiał pozostać w Orange, a następnym etapem przygód będzie kombinowanie, jak z pakietu Love zostawić tylko Internet (bo pomimo opisanej procedury na stronie Orange co do aneksu to niegdyś w kilku salonach jak pytałem to mówiono mi, że jedyna możliwość to wypowiedzieć całość i zawrzeć nową umowę 🙃).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Napisz na czacie, że chciałbyś rozdzielić orange love i zostawić sam internet.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Monnqxnapisał(-a)@PARANOJA czyli teoretycznie mogą mnie po prostu przepiąć w skrzynce na ulicy do wolnego portu i na nim aktywować nową usługę, odłączając jednocześnie obecne usługi Orange, dobrze rozumiem?
Nie. Najpierw wszystko musi się zgadzać w papierach. Jeden operator zwalnia łącze, paszportyzacja zaznacza że jest wolne, w bazach sprzedawców tez musi pojawić się że nie ma tam usług Orange i dopiero wtedy drugi operator wchodzi do gry.
- « Poprzedni
- Następny »