- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet od Orange, Neostrada (nie światłowód, zwykły kabel - niestety nie ma światowodu i nie będzie tu gdzie mieszkam)
Speedtest pokazuje 25Mb/s DL, 5Mb/s UP. Ogólnie internet działa w miarę dobrze ale -
Filmy na YouTube buforuja sie w nieskocznosc - czasem 10 sekund, czasem 20, a czasem nigdy się nie załadują.
Testowane na 3 różnych komputerach, i 4 przeglądarkach. Jeden z komputerów świeżo po formacie.
Podłączając komputer pod inny internet wszystko działa natychmiastowo i bez opóźnień.
Modem - FunBox 2.0
Czekam na informację co mogę zrobić. Próbowałem dzwonić na infolinię, ale "maks" jest delikatnie mówiąc - niezbyt pomocny.
Aha - te pierdoły typu flushdns, ipconfg renew itd, nie działają.
Czytałem o tym, ze orange (wiadomo, profesjonalna siec) ma problem z rutingiem, i że pomaga wyłączenie QuIC w przeglądarce - nic to nie zmieniło.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skontaktowałem się z Orange (poprzez czat z doradcą), i panowie naprawili problem od razu. Także - gratulacje dla Orange, problem rozwiązany. Wystarczyło wylaczyc router na 10s, pewnie w miedzyczasie coś w serwerach Orange przestawili, i voila - YT działa jak powinno.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
YouTube buforuje się w nieskończność - tylko używając Orange
@anonimanonim , ja się specjalnie na technicznych uwarunkowaniach nie znam, natomiast wiem jedno, że mam FunBoxa 2 i 10-tkę neo po miedzi w pakiecie OL. Oglądam YT bez zacięć i być może (podkreślam) rozszerzenie Ublock Origin mi w tym pomaga skutecznie. Zostawiam tylko "ostatnią furtkę"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też mam tą wtyczkę - nic nie pomaga.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@anonimanonim , mam ok.1,5 km do centralki, czy jak to się fachowo nazywa i tam klienci dostają 20-stkę, której im może troszkę zazdroszczę, ponieważ u mnie na prawie samym końcu zrywało i mam zmniejszone. Ale nie wiem, czy stan infrastruktury biegnącej do Ciebie jest na takim co najmniej poziomie, jak u mnie. Przed chwilą zrobiłem dwa testy podczas słuchania tego utworu i osiągi miałem takie jak poniżej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Skontaktowałem się z Orange (poprzez czat z doradcą), i panowie naprawili problem od razu. Także - gratulacje dla Orange, problem rozwiązany. Wystarczyło wylaczyc router na 10s, pewnie w miedzyczasie coś w serwerach Orange przestawili, i voila - YT działa jak powinno.