- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Statystyki łącza
► Temat został przeniesiony z kategorii Modemy i routery (etykieta: konfiguracja) - Moderator Wiktor ◄
Witam,
Czy mógłby ktoś bardziej obeznany w temacie łącza przekazać mi jak poprawić na własną rękę parametry mojego łącza, jeśli to możliwe? Instalacja w domu jest dosyć stara. Czy wymiana pomoże przy poniższych parametrach?
https://zapodaj.net/86c8dbaccff32.jpg.html
Zauważalnie dużo błędów w synchronizacji. Czy mógłby mi ktoś opowiedzieć za co odpowiadają poszczególne wartości i wyjaśnić czy jestem w stanie coś z tym zrobić na własną rękę? Dodam, że router to TP-Link WD 8960n i spisuje się bardzo dobrze - bardzo rzadko zrywa połączenie, gdzie przy tych parametrach na standardowym routerze potrafiło wieczorami zrywać co 5 min. Chciałbym się jednak dowiedzieć, czy mogę jakoś poprawić synchronizację na własną rękę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Statystyki łącza
Wymiana instalacji w domu nie pomoże. Instalacja w domu to ok 6 metrów natomiast odległość kabla do centrali to może być nawet 1 km.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Statystyki łącza
Wszystko możesz sam sprawdzić jakie błędy za co odpowiadają. To może być przyczyna dlaczego generują Ci się błędy i o ile w przypadku HEC to nie problem, tak w przypadku błędów CRC już tak ... przez to ping skacze i może doprowadzić do zerwania połączenia. Dużo trudniej jest powiedzieć gdzie jest problem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Statystyki łącza
Tu też trzeba patrzeć
jak wartość synchronizacji nie zmniejsza się, to linia dobrze działa. Takimi błędami nie przejmować się w ogóle przy tym tłumieniu.