- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rezygnacja ze światłowodu po wizycie techników - FB 2.0/3.0 vs własny router
Ale ja w Archer C7 rowniez nie widze mozliwosci ustawienia VLAN ID na 35. Nie ma takiej mozliwosci. Wiec to nie pojdzie do ONT podpiete.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No faktycznie jest. W archer c1200 tez jest tak samo ale tanszy o 100 zl. Czyli Archer c1200 tez moze byc?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Opowiem jak to było z tą zamianą Funboxa 3.0 na 2.0. Powiem, że łatwo wcale nie było.
14 marca godz 11:00 - Przychodzą technicy montują światłowód i Funboxa 3.0. Zapewniają, że wymiana na 2.0 jest całkowicie możliwa tylko muszę poprosić o to na Infolinii.
14 marca godz 13:45 - Dzwonie na infolinię z prośbą o wymianę Funboxa na 2.0. Pan w słuchawce zdziwiony, że kto mnie o takiej możliwości zapewniał? Ja mówie, że 3 krotnie u was na infolinii, potem technicy i różni ludzie na forach którzy poprostu dostali 2.0 w ramach wymiany. Konsultant niby przyjął zgłoszenie i miałem dostać w sms-ie numer zlecenia a na drugi dzień odpowiedź. Nie było ani numeru zlecenia ani odpowiedzi.
15 marca godz 11:00 - Piszę na czacie do Orange z pytaniem jak wygląda stan mojego zgłoszenia. W odpowiedzi dostaję informację, że nie mogą znaleźć mojego zgłoszenia w komputerze. W ogóle jakby go nie było. Więc po 3 krotnym przekierowaniu mnie do różnych działów w końcu trafiłem na odpowiednią osobę (panią Katarzynę), która mimo, że z początku twierdziła, że taka akcja nie przejdzie bo właśnie dostała taką informację, to po mojej odpowiedzi, że w takim razie rezygnuję ze światłowodu nagle udało się, że przekazała takie zgłoszenie do techników i powiedziała, że teraz wszystko w rękach techników.
15 marca godz 15:00 - Ktoś dzwoni do drzwi. Nikogo się nie spodziewałem. Otwieram a tu technicy z Funboxem 2.0. Ja zdziwiony , że tak szybko i bez ostrzeżenia. Technicy mówią, że klient nasz pan. Całkowicie inne podejście do klienta niż pierwsza grupa techników. O 180 stopni. Pełna kultura. Dzwonią w odpowiednie miejsca upewniają się czy to przejdzie bo mówia, że powinno, że w odwrotną stronę z 2.0 na 3.0 to by nie przeszło bo system nie przyjmuje. Zadzwonili to tu to tam. I po chwili miałem wszystko i Funboxa 2.0 i ONT. I wszystko śmiga. Można??? Można!!!. Ale fakt. Łatwo nie jest.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Partner Techniczny Orange (podwykonawca), podczas instalacji usługi mam niewiele do gadania. Według jego opinii może być coś tam możliwe lub nie, ale w sumie to ustala to i tak wydruk z systemu który jasno określa sprzęt do dostarczenia. Inaczej jest podczas uszkodzeń. Tutaj wymianę określa referencyjna tabela wymiany modemów i tu można trochę pozmieniać. Pod warunkiem że są co do tego określone przyczyny, przeważnie techniczne. Czasem sugestia klienta + rozmowa serwisanta z infolinią spowoduje oczekiwany dla klienta skutek, ale tu mówimy tylko o uszkodzeniach.
Co do stosowania modemów spoza listy Orange.
Jest to możliwe ale jest stosowane niechętnie, ponieważ Orange gwarantuje poprawne działanie usługi wyłącznie na swoim sprzęcie. Na wypadek uszkodzenia, sprawdzenie usługi ogranicza się do portu, linii oraz pokazania działania usł. na sprzęcie serwisanta. A i asysta techniczna uszkodzeniowa płatna na koniec. 🙂
Zestaw Modem/router + dekoder dedykowany dla Orange Światłowód technologicznie jest tak dobrany aby zoptymalizować zarówno dostęp do internetu jak i telewizję. W związku z tym te preferowane zestawienia sprzętu będą rozwijanie i aktualizowane w przyszłości.
Pozdrawiam.
- « Poprzedni
- Następny »