Nie można wyświetlić tego widżeta.

Odliczenie pit a Orange love

ROZWIĄZANE

Poziom 10, Zwiadowca Przestworzy
  • 1
  • 3
  • 0

Dzień dobry🙂

Zbliża się okres rozliczania pitow, a ja jeszcze nigdy nie korzystałem z ulgi na internet, ale jeśli byłaby taka możliwość to z chęcią bym z niej skorzystal. Czytałem trochę o warunkach, jednak nie wiem czy w 100% spełniam te pozwalające na wykorzystanie ulgi.

Posiadalem w zeszłym roku rozliczeniowym Orange love, w skład którego wchodzil numer komórkowy 60... z dodatkowym pakietem internetu za 10 zł oraz numer internetu mobilnego 51.... Na czacie Pani stwierdziła, że wystarczy od kwoty 89,99 odjąć jeden z rabatów. Wychodzi na to, że miesięczna kwota internetu to 84,99. Mnożąc to przez 12 jasno widać, że skorzystał bym z maksymalnego pułapu ulgi. Czy ktoś z Państwa forumowiczów może mi podpowiedzieć czy dobrze myślę i Dobrze zostało mi to wyjaśnione? 

W załączniku przesyłam screen faktury.

Bardzo Was proszę o wskazówkę! 

Pozdrawiam!😊

IMG_5583.jpeg
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20279
  • 58634
  • 797

@Matslo aby skorzystać z ulgi za internet, na fakturze musi być konkretnie wyszczególnione, że kwota dotyczy internetu. Żadne transmisję danych. Powinno być: opłata abonamentowa: 89,99 zł, w tym za internet 84,99 zł. Na fakturze tego nie ma, więc nie ma podstaw do odliczenia ulgi internetowej.

Taki to jest problem z rozliczaniem internetu w pakiecie usług.

Dodam jeszcze, że jeżeli na fakturze wyraźnie jest zaznaczone opłata za internet, a na fakturze są dane małżonka, to ulga podwaja się, pod warunkiem, że małżonkowie rozliczają się wspólnie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 425
  • 1655
  • 6

@Matslo  Pani Ci bardzo ładnie wytłumaczyła. Tylko pamiętaj, że z tej ulgi możesz skorzystać tylko przez dwa razy. W latach następujących po sobie. Czyli np. teraz i za rok.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20279
  • 58634
  • 797

@Matslo aby skorzystać z ulgi za internet, na fakturze musi być konkretnie wyszczególnione, że kwota dotyczy internetu. Żadne transmisję danych. Powinno być: opłata abonamentowa: 89,99 zł, w tym za internet 84,99 zł. Na fakturze tego nie ma, więc nie ma podstaw do odliczenia ulgi internetowej.

Taki to jest problem z rozliczaniem internetu w pakiecie usług.

Dodam jeszcze, że jeżeli na fakturze wyraźnie jest zaznaczone opłata za internet, a na fakturze są dane małżonka, to ulga podwaja się, pod warunkiem, że małżonkowie rozliczają się wspólnie.