- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry🙂
Zbliża się okres rozliczania pitow, a ja jeszcze nigdy nie korzystałem z ulgi na internet, ale jeśli byłaby taka możliwość to z chęcią bym z niej skorzystal. Czytałem trochę o warunkach, jednak nie wiem czy w 100% spełniam te pozwalające na wykorzystanie ulgi.
Posiadalem w zeszłym roku rozliczeniowym Orange love, w skład którego wchodzil numer komórkowy 60... z dodatkowym pakietem internetu za 10 zł oraz numer internetu mobilnego 51.... Na czacie Pani stwierdziła, że wystarczy od kwoty 89,99 odjąć jeden z rabatów. Wychodzi na to, że miesięczna kwota internetu to 84,99. Mnożąc to przez 12 jasno widać, że skorzystał bym z maksymalnego pułapu ulgi. Czy ktoś z Państwa forumowiczów może mi podpowiedzieć czy dobrze myślę i Dobrze zostało mi to wyjaśnione?
W załączniku przesyłam screen faktury.
Bardzo Was proszę o wskazówkę!
Pozdrawiam!😊
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Matslo aby skorzystać z ulgi za internet, na fakturze musi być konkretnie wyszczególnione, że kwota dotyczy internetu. Żadne transmisję danych. Powinno być: opłata abonamentowa: 89,99 zł, w tym za internet 84,99 zł. Na fakturze tego nie ma, więc nie ma podstaw do odliczenia ulgi internetowej.
Taki to jest problem z rozliczaniem internetu w pakiecie usług.
Dodam jeszcze, że jeżeli na fakturze wyraźnie jest zaznaczone opłata za internet, a na fakturze są dane małżonka, to ulga podwaja się, pod warunkiem, że małżonkowie rozliczają się wspólnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odliczenie pit a Orange love
@Matslo Pani Ci bardzo ładnie wytłumaczyła. Tylko pamiętaj, że z tej ulgi możesz skorzystać tylko przez dwa razy. W latach następujących po sobie. Czyli np. teraz i za rok.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Matslo aby skorzystać z ulgi za internet, na fakturze musi być konkretnie wyszczególnione, że kwota dotyczy internetu. Żadne transmisję danych. Powinno być: opłata abonamentowa: 89,99 zł, w tym za internet 84,99 zł. Na fakturze tego nie ma, więc nie ma podstaw do odliczenia ulgi internetowej.
Taki to jest problem z rozliczaniem internetu w pakiecie usług.
Dodam jeszcze, że jeżeli na fakturze wyraźnie jest zaznaczone opłata za internet, a na fakturze są dane małżonka, to ulga podwaja się, pod warunkiem, że małżonkowie rozliczają się wspólnie.