Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Jakie są szanse?

ROZWIĄZANE
Szerest
Poziom 8, Zwiadowca Przestworzy
Solved!

Jakie są szanse?

Witam.
Czy zgłaszanie do Orange problemów z kablem ADSL, bedzie opłacalne?
Wiele razy zgłaszałem problem, lecz ciągle są braki w dostawie internetu.
Otóż, mam na mysli mój kabel ADSL, który na routerze pokazuje oto te parametry:
Downstream:
SNR Margin 6.0dB
Attenuation 39dB
Upstream:
SNR Margin 5.8dB
Attenuation 20dB

To sa bardzo słabe parametry łącza ADSL.
Czy byłaby możliwa rownież wymiana kabli? Jakieś wnioski? Moze cos jest nie halo u nich?

Router: D-LINK DSL-2750B
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Anonim
Nie dotyczy
Solution

Jakie są szanse?

@Szerest, każda przerwa w działaniu internetu, to pogwałcenie zawartej umowy z operatorem. Też mam neo 10Mb i proponuję w takiej chwili chwycić za telefon, wykręcić błękitną linię 19393 i kierowany głosem lektora, naciskać tonowo podpowiedź. Będzie sprawdzane łącze i jeżeli potwierdzi się, lektor poprosi o numer kontaktowy. Na komórkę przyjdzie sms z nr. zgłoszenia. Technicy mają 72 godz. na usunięcie awarii. A potem, w razie draki, reklamacja usługi.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6
gilban
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Jakie są szanse?

Witaj.

A jaką Ty masz prędkość Neostrady obecnie?

I jaką masz odległość od centrali? Czy kable idą w ziemi, czy może na słupach?

Szerest

Jakie są szanse?

Obecnie posiadam Neostrade 10mb. Innej nie moge założyć.
Nie mam pojecia ile jestem od centrali.
Kable lecą na słupach, co mysle, ze to jest jeden z czynników tych problemów.
Anonim
Nie dotyczy
Solution

Jakie są szanse?

@Szerest, każda przerwa w działaniu internetu, to pogwałcenie zawartej umowy z operatorem. Też mam neo 10Mb i proponuję w takiej chwili chwycić za telefon, wykręcić błękitną linię 19393 i kierowany głosem lektora, naciskać tonowo podpowiedź. Będzie sprawdzane łącze i jeżeli potwierdzi się, lektor poprosi o numer kontaktowy. Na komórkę przyjdzie sms z nr. zgłoszenia. Technicy mają 72 godz. na usunięcie awarii. A potem, w razie draki, reklamacja usługi.

Anonim
Nie dotyczy

Jakie są szanse?

@Szerestdo centrali masz około 1.5 km sam zgłaszanie ci nie da żeby wymienili kable.

Szerest

Jakie są szanse?

Dziekuje serdecznie za podpowiedzi i szybka odpowiedz.
Zadzwonię na tą linie i zgłoszę problem, mysle, ze jak przyjadą technicy, znów pokiwają nosem, wykonają kilka pomiarów i siemano.
Jakby było więcej użytkowników Neostrady w mojej miejscowości, mysle, ze z wymianą kabli byłby mniejszy problem.
Rafał
Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny

Jakie są szanse?

@Szerest jak skończyła się Twoja historia i czy któraś z powyższych odpowiedzi okazała się pomocna? Jeżeli tak, to prośba o oznaczenie jednej - najbardziej pomocnej, jako rozwiązanie. Ułatwi to innym użytkownikom odnalezienie właśnie Twojego tematu i szybsze rozwiązanie problemu