Co to ma być?!

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Co to ma być?!

Powie ktoś co to ma być? 
Nie interesuje mnie pandemia koronawirusa... 

Wasz prezes i rzecznik zarzekali się, że sieć jest przygotowana na większe obciążenie. 

A tymczasem od 4 dni - co kilka godzin resetuje się połączenie, o graniu w gry online wymagających niskiego pingu można zapomnieć; co dziennie od około 16-17 ping rośnie do 40ms i nie schodzi niżej, jest mega niestabilny. W FIFE mam 1-2 kreski na czerwono bo jest tak niestabilny transfer. 

Teraz gram sobie na GeForce Now i mam straszne skoki jakości obrazu - bo wasze super łącze do gier jest tak super stabilne. Nie da się kompletnie grać - co wy do jasnej anielki wyprawiacie?

Jaja sobie z klientów robicie? 

Jeśli się nie znacie na świadczeniu internetu to się za to nie zabierajcie! Waszym obowiązkiem jest to, aby do mnie docierał internet na którym mogę sobie spokojnie pograć w gry z niskim pingiem i żeby było to łącze stabilne. To jest FTTH nie DSL czy LTE do jasnej ciasnej!

To jest granda, żebym ja musiał z telefonu udostępniać LTE z innej sieci, bym mógł normalnie pograć.... 

Obiecuję wam że to moja ostatnia umowa z wami - moja cierpliwość się do was wyczerpała. Koniec tego dobrego. 

Często nie mam nawet 50 Mbps do serwera W WASZEJ SIECI.... 

Niezłe jaja. Niezłe kłamstwa - przygotowani na większe obciążenie 😕

w snach chyba i to takich najskrytszych.

Znajomych cofa w grach typu CoD: Warzone bo sieć jest zapchana! 

41 ODPOW. 41

Pracuję w Orange
  • 935
  • 1549
  • 35

Co to ma być?!

@Anonimrozumiem, że zgłosiłeś już sprawę na infolinii?

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 156
  • 113
  • 2

Co to ma być?!

@Anonim twoje problemy są związane z 40% zwrostem osób korzystających z internetu szczególnie właśnie w godzinach wieczornych. Taki ping opserwujesz tylko w grach czy też do innych serwerów jest taki wysoki? 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Co to ma być?!

Mnie nie interesuje czym to jest spowodowane. Skoro na LTE konkurencji działa, to znaczy że te sieci nie są aż tak zapchane jak ta piękna pomarańczowa! 

To ma działać 24/7! 

Płacę za internet który ma działać stabilnie cały czas. Znajomy z którym gram w FIFE ma UPC i nie ma problemów. 

Dlaczego wiecznie problemy mam ja i znajomi którzy korzystają z Orange?
Pod jakim względem i jakim prawem ta sieć nazywa się numer 1? Skoro jakość jest chyba najgorsza w Polsce. To chyba pod tym względem. 

Czy będzie 100 Tb ruchu czy 0,01 to ma działać! Płacę za internet z którego chcę korzystać normalnie i to obowiązkiem dostawcy jest zapewnić pojemność aby to działało normalnie! 

Chcę pograć, a nie mogę bo mam internet od Orange. Żałosne...

@sebaswiderski Jeszcze nie ale jutro to zrobię bo już mam serdecznie dość
Chociaż pewnie znowu przyjdzie odpowiedź że po waszej stronie wszystko jest w porządku.. Więc cudów się nie spodziewam

• 156
  • 113
  • 2

Co to ma być?!

@Anonim masz oczywiście rację internet swiatłowodowy powinien się cechować wysoką wydajnością i niezawodnością. W twoim przypadku po prostu w konkurencyjnej sieci mobilnej może być podłączona mała ilość użytkowników co powoduje ze dobrze ci działa internet z konkurencji, jeśli w twojej miejscowości jest w wiekszości swiatłowód to może duża czesc jest podłączona właśnie do niego co może powodować w obecnej sytuacji pewne deficyty w działaniu usługi.A jak jest z pingiem w dzień w grach, czy do innych serwerów również są take wysokie pingi. A jak z prędkoscią jaką opcję posiadasz i jakie notujesz prędkości w godzinach wieczornych

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Co to ma być?!

U mnie jest jeden nadajnik na kilkaset osób, więc raczej nie jest to małe obciążenie tego LTE 😛 

W dzień, jak jest małe obciążenie jest bardzo dobrze - czyli 4-10ms do serwerów w Polsce i około 20-30 do serwerów za granicą czyli tych GeForce Now. I nie narzekam na jakość. Ale jak zacznie się przeciążenie sieci to jest po prostu granda. To jest wtedy parodia a nie internet. 

Speedtest teraz: 

home.pl: 

Powszechna Agencja Informacyjna: 

Netia: 

i Orange na końcu:

O ile pingi nie są złe - 29, 35 - fajnie to wygląda, prawda? Tylko jak chcę w coś pograć to ten ping jest mega niestabilny i po prostu grać się absolutnie nie da. Zrywa, są lagi i cofki.... 

Przepraszam za nerwowy ton mojej pierwszej wypowiedzi ale to jest po prostu żałosne, kiedy najwydajniejsza technologia nie daje sobie rady... A może to problem w sieci Orange... 

• 156
  • 113
  • 2

Co to ma być?!

@Anonim jaką predkość masz w umowie na światłowod? 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Co to ma być?!

Do 100 Down / 10 Up

Zwykle dostępne 90 / 9 

Minimalna gwarantowana 50 / 5 

ale tu nie chodzi nawet o prędkość 

nie patrzę na to 

dla mnei ważny jest ping który jest niestabilny ;/ 

• 156
  • 113
  • 2

Co to ma być?!

To tutaj z predkością niestety dużo nie zrobisz bo minimalne warunki spełnia z umowy ale z pingiem faktycznie jest coś nie tak jak ci od innych operatorów dobrze działa to bym odrzucił przeciążenia serwerów gier, to musi być problem orange i ich serwerów(po prostu w obecnej sytuacji są przecieżone) możesz spróbować zgłosić to na infilinii poleciłbym jeszcze zrobić testy na https://pro.speedtest.pl , i zobaczyć jaki bedzie ping do serwerów UKE 

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Co to ma być?!

Jutro zgłoszę to konsultantom bo mam dość takiej sytuacji. Nie zaakceptuje tego, że coś jest przeciążone. Orange MUSI mi zapewnić taką jakość, abym mógł korzystać z internetu do grania. Przypomnę tylko jedno z haseł reklamowych które mnie zachęciło - że mogę grać bez opóźnień w gry online. I niezależnie od tego ile osób korzysta z internetu, jakość będzie taka sama... A te opóźnienia mam 😕 I do clouda i do serwerów online 😕 To nie tak ma być. 

Jeśli się nie ma wydajnej i pojemnej sieci to się nie podłącza do niej klienta.