- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód 2 Gb/s i Funbox 10 - Problemy z YouTube
Od jakiegoś już czasu mam problemy z YouTube, które ostatnio się nasiliły. Problemy te występują jedynie na mojej sieci domowej, WiFi i Ethernet tak samo, na połączeniu komórkowym innego dostawcy nie zauważyłem, żadnych problemów.
Już od końcówki 2025 roku zauważyłem, że filmy na YouTube bufforują się za długo, niż można by się tego spodziewać przy 2 Gb/s. Przy przewijaniu filmu na niezaładowaną część, bufforowanie trwało nawet 4-5 sekund. Problem występował zarówno na przeglądarkach na PC na Ethernecie jak i na aplikacji YouTube na telefonie przy połączeniu WiFi, zaznaczam że podczas używania sieci komórkowej taki problem nie występował, bufforowanie filmu było zazwyczaj natychmiastowe.
Jakoś się do tego przyzwyczaiłem, chociaż widziałem tutaj na forum konwersacje na temat problemów z YouTube. Jednak od ostatniego tygodnia problemy znacznie się nasiliły. Strony YouTube notorycznie nie ładują się i wyrzucają błąd połączenia, zazwyczaj po odświeżeniu strony za drugim razem ładuje się ona poprawnie. Filmy nie zaczynają się odtwarzać - znowu odświeżenie zazwyczaj naprawia ten problem. Komentarze ładują się czasami po 30 sekund. Problemy te jak poprzednio występują zarówno na PC jak i na aplikacji YouTube na telefonie i tylko i wyłącznie na sieci Orange, sieć komórkowa innej firmy działa bez zarzutów, dlatego wykluczyłem problemy z moimi urządzeniami.
Nie wiem czy problem jest po stronie mojego routera czy światłowodu czy też samej sieci Orange, żadne inne domeny nie wykazują takich problemów, jedynie YouTube.
Jeżeli ktoś inny również doświadczył takich problemów to proszę o komentarz, może nie tylko ja mam ten problem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód 2 Gb/s i Funbox 10 - Problemy z YouTube
Najlepiej jakbyś pokazał nam statystyki dla nerdów na YouTube, troszkę pomoże 😉