- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porównywarka ubezpieczeń. Nowa usługa od Orange.
Na blogu Orange jest informacja o wprowadzeniu nowej usługi - Ubezpiecz z Orange. Więcej informacji na Blogu Orange:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nowet spoczko. Np seniorzy mogą się bać korzystać z tego typu usług, a że teraz będzie świadczyć je Orange, to będzie im łatwiej nabrać zaufania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Fajna sprawa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z ciekawości - bo aktualnie ubezpieczenia nie potrzebuję, a nie chce mi się "dla idei" przeklikiwać przez cały formularz…
Widziałem już wiele takich "porównywarek" w sieci. Wszystkie były skonstruowane tak samo: najpierw wypełniało się dość szczegółowy formularz (np, dotyczący tego, jaki samochód chce się ubezpieczyć). Wszystkie informacje, łącznie z wiekiem kierowcy i kodem pocztowym (bo wiadomo, że ubezpieczenia komunikacyjne są uzależnione od regionu / miasta etc).
Ale jak się już to wszystko wpisało i przeklikało - to ZAWSZE kończyło się nie listą propozycji X towarzystw ubezpieczeniowych z ogólnymi warunkami i cenami, tylko hasłem "…a teraz podaj nam telefon, to zadzwonimy do ciebie z ofertą".
Czy ta porównywarka Orange też tak działa? Bo jeśli tak, to nie jest de facto "porównywarką"…
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JanhalbNie wszystkie wyszukiwarki tak działają. Znam co najmniej 2, które pozwalają przeprowadzić cały proces online, bez konieczności rozmowy tel.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janhalb mi wyskoczyła oferta jednego towarzystwa ubezpieczeniowego i propozycja droższej opcji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja korzystam z usług swojego lokalnego ubezpieczyciela, już od wielu lat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@atlas_cudownapisał(-a)@JanhalbNie wszystkie wyszukiwarki tak działają. Znam co najmniej 2, które pozwalają przeprowadzić cały proces online, bez konieczności rozmowy tel.
Sprecyzujmy: co to znaczy "przeprowadzić cały proces on-line"?
Bo dla mnie "porównywarka" polega na tym, że po podaniu niezbędnych informacji dostaję listę (przynajmniej) kilku propozycji z proponowanymi kosztami i przynajmniej ogólnym wskazaniem, czym (poza ceną) się te propozycje różnią. Wtedy mogę je (uwaga) PORÓWNAĆ.
Natomiast jeśli zamiast tego otrzymuję propozycję podania numeru telefonu, żeby poznać ofertę - albo podania e-maila - to dla mnie to nie jest porównywarka, tylko narzędzie do kontaktu z agentem, który przedstawi mi ofertę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Glutnapisał(-a)@Janhalb mi wyskoczyła oferta jednego towarzystwa ubezpieczeniowego i propozycja droższej opcji.
Jeśli dostałeś JEDNĄ ofertę to przyznasz, że trudno to nazwać "porównaniem". Jeśli (bo nie wiem, czy dobrze rozumiem) dostałeś jedną ofertę i dodatkowo jedną droższą opcję, to też trudno mówić o porównaniu - to raczej reklama mówiąca "kup nasze, bo zobacz: inni mają drożej!".
Ano zapewne - ale może są tez INNI inni, co mają taniej…?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@JanhalbNp w Mu..i po prostu wszystko kupujesz online. Oni chyba nawet pośredniczą w całym procesie. Zadnego kontaktu z agentem nie wymagają .
- « Poprzedni
- Następny »