- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porównanie oferty z konkurencją
@Banan9napisał(-a)
15MB/s, tragedii nie ma, ale szału też nie.
Na Orange podobnie. Mógłbyś jeszcze zrobić kilka testów pobierania z zagranicznych hostów na stronie: https://www.speedtest.net/ wybierając jedno połączenie. Orange jest dobre przy wielu połączeniach, przy jednym często słabo sobie radzi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kozakis01 Jedynie pingi robią wrażenie bo prędkości już sporo mniej. Oczywiście, z użyciem tylko jednego połączenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Banan9 Ja aktualnie mam Inea 1/1 GBPS
Ale sa + i - jak wszędzie ( nie ma idealnego operatora )
+ - duże prędkości w kraju
+ dużą liczba cache w ich sieci ( aż za dużą )
- połączenia za granice.
- połączenia do niektórych hostów.
PL servery:
Więc każdy operator ma + i - w ruchu. Dobre krajowe ale słabe miedzynarodowe. Inny np Dobre miedzynarodowe ale słabe krajowe
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wydaje mi się ze dla gracza czy bardzie wymagającego użytkownika liczą się przede wszystkim pingi, stabilność, brak dropów....wyścig na prędkości pozostaw tym co patrzą tylko na cyferki w ofertach 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel__b Przecież pisałem że ja jak najbardziej jestem zadowolony właśnie dzięki pingom. Ludzie proszą o konkretne testy - więc je wrzucam. Jestem rzetelny i taki chce być. Powtarzałem wiele razy w innych tematach że wolałbym mieć niski i stabilny ping niż nie wiadomo jak wysokie prędkości.
W latach 2012-2016 siedziałem na miedzi 6Mb/s od Hyperionu i byłem zadowolony.. czemu? Bo pingi były eleganckie, brak dropów i brak strat pakietów, nawet youtube dało radę w 1080p obejrzeć 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Banan9napisał(-a)@kozakis01 Jedynie pingi robią wrażenie bo prędkości już sporo mniej. Oczywiście, z użyciem tylko jednego połączenia.
W większości testów Orange jednak wygrywa pod względem prędkości pobierania (w kilku znacznie), ale przegrywa, jeśli chodzi o pingi.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kozakis01 Jeśli mam wybierać to zdecydowanie wolę pobierać grę 30 minut a potem grać bez problemu niż pobierać 5 minut i grać na lagach ;>
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spokojnie, nie patrz na testy prędkości....sam zobaczysz jak szybko ściagają się gry albo aktualizacje do gier....duże prędkości najczęściej przydają się właśnie do tego...co innego duzego możesz jeszcze zasysać z netu? Może nowe wersje androida czy ios na telefon...prędkość juz nie ma dziś takiego znaczenia poza cyferkami na ulotce bo ludzie mniej juz kradną filmów z netu 😉
dla niektórych upload potrafi mieć większe znaczenie niż download bo wrzucają np. zdjęcia do chmury
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kozakis01napisał(-a)
@-brtk-napisał(-a)Kup sobie router jakiś Asusa np. do 300 zł i będziesz mieć pełną zarzadzalnosc. Możesz też zgłosić T-Mobile, że potrzebujesz porty przekierować, może coś zaradzą. Tu akurat szkoda, że nie dają żadnego panelu by choć ustawić wifi i przekierować porty.
Każdy router będzie działał?
Taki model chyba sie nada pod łącze 900 Mbit?
https://www.komputronik.pl/product/452113/d-link-dir-882.html
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś