- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porównanie oferty z konkurencją
spokojnie, znaczy przekazali dalej
pamiętaj że tam nie zawsze odpowiadają od razu osoby które siedzą w temacie, inżynier u takiego dużego operatora nie odpowiada na maile użytkownika
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pawel__b Napisali tylko i wyłącznie że się przyjrzą prędkości na speedteście. Testowałem przed chwilą i jest ok - prawie 300mbps do Serverius w Amsterdamie, więc ich odpowiedź jest już do przewidzenia. Jednak poczekamy, zobaczymy 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sorry że to wrzucam ale muszę - takiego packetlossa nie widziałem nawet na Orange przez 3 lata 😄 TM zaczyna bić rekordy.
Najlepsze jest to że jest dopiero 8 rano...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdybyś nie wiedział to mamy ogłoszoną pandemie i większość osób siedzi w domu na internecie stad przeciążenia sieci u każdego operatora.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jakoś w UPC nie ma przeciążenia.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Czullo Gdybyś nie wiedział, to podałem czas testu - 8 rano. Nawet jeśli ten ruch jest zwiększony kilkukrotnie, to 8 rano podczas pandemii to tak jak np 18 podczas normalności. Wg Ciebie packetloss na poziomie prawie 20% wieczorem to normalne? No chyba nie powiesz mi że o 8 rano nikt nie śpi, nikt nie je śniadania, nikt nie robi porządków tylko wszyscy jak jeden mąż grają online, pobierają i serfują bo ''pandemia''.
@-brtk- Pewnie UPC zarządzają jacyś magicy, którzy byli w stanie przez 2 miesiące ogarnąć styki, tranzyt i wąskie gardła, bo większości się to nie udało 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To że jest większy ruch, to jest fakt, bo serwis taki jak Netflix kroi bitrate filmów na czas pandemii, a YouTube wprowadza, że automatycznie film wyświetla się w 480p, dopiero użytkownik może sobie zmienić na większa rozdzielczość ręcznie.
Tylko problem nie jest w samych serwisach, a operatorach, gdzie ich infrastruktura działa prawie na skraju możliwości, albo za małe pasmo wykupione na stykach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest roznie, czesc operatorow dziala na styku swoich przeplywnosci w roznych punktach jak chocby TMobile w AMS-IX i mysle ze nie tylko on 😉 kwestia jest raczej czy i jak szybko moga zwiekszyc przeplywnosci w miejscach natloku, niestet ruch bedzie wzrastal i nic nie pomoze zmiana bitrate dla Netflixa czy Youtuba poniewaz ten ruch zamyka sie u wiekszych operatorow lokalnie poniewaz maja content-cache u siebie i uzytkownik ciagnie material z lokalnego content-cache, chocby przypadek Netii ktora kilka dni temu musiala uruchomic kolejny content-cache dla Netflixa, pewnego ruchu nie da sie jednak zamknac lokalnie i dlatego ten ruch bedzie rosl, niestety a dodatkowo firmy zamawiaja w trybie awaryjnych zwiekszenie przepustowosci dla pracy zdalnej wiec tez charakterystyka ruchu dobowego sie zmienia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tutaj Banan9, nie wiem dlaczego ale od kilku dni nie mogłem się zalogować... pisało że nie ma takiego loginu. Dziwna sprawa. Dostałem bana czy co?
@-brtk- Od około tygodnia jest grywalnie, są czasem lekkie lagi i zwiększone opóźnienie, ale nie jest źle. Ping nie skacze już chociaż do trzycyfrowych liczb.
Aczkolwiek ostatniej niedzieli ping podskoczył o 40-50 ms i to już w Polsce oraz prędkość spadła do 20mbps. Teraz w tygodniu jest ok, zobaczymy znów w weekend 😄