- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Porównanie oferty z konkurencją
@kozakis01 W Rocket League nie grałem już sporo więc nie wiem, ale jak u Ciebie tak było to pewnie u mnie też.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Banan9 U mnie od samego poczatku jest gorzej niz bylo w Orange. Routing niby jest lepszy, ale opoznienia mniej stabilne i transfery duzo nizsze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@kozakis01 To ja dostałem 2 miesiące jakości premium w takim razie. Może byłem jednym z pierwszych klientów u mnie w mieście i dlatego, haha...
Btw z tego co wyszukałem, europejskie serwery W PUBG Lite są w Nieczmech, więc T-mobile w Niemczech też musi mieć jakiś kiepski styk który łączy z serwerem, więc wygląda na to że nie tylko Holandia... albo do serwerów PUBG Lite również idzie przez Holandię? Kto wie.
IP losowego serwera speedtest w Berlinie, 1% lossa:
Chyba również idzie przez AMS-IX....
T-mobile chyba połowę ruchu teraz puszcza przez Holandię. IP serwera w Austrii, ale chociaż nie ma lossa:
Jak taką manianę odwalają i puszczają tyle tras przez AMS-IX to nie ma się co dziwić że się zapycha. Swoją drogą - Polska-Austria przez Holandię? Ciekawe.
Sorry za długi post ale tutaj kolejny AMS-IX, tym razem Izrael. Lossa nie ma bo jest 1:30 w nocy.
Chyba już mamy powód tych lagów. Za dużo tras idzie przez Holandię a pewnie wykupili za małą przepustowość i się zapycha. Brawo T-mobile... tak samo było z Telią na Orange.
Tak jak kiedyś napisał @akira77 - czy T-mobile czy Orange to jedno i to samo 😉
Reklamację pewnie napiszę, ale jestem przekonany że to nic nie da.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trochę dziwne, że tak trasuje. Idzie przez GTSCE w Niemczech (193.85.195.170) i potem do AMS-IX.. Ciekawe co zrobili, że się im te trasy tak posypały.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bonus: Do Norwegii również przez AMS-IX.
Jako ciekawostkę dodam że w lutym spóźniłem się zaledwie o kilka dni z wpłatą i na maila od razu dostałem ponaglenie do zapłaty... takie coś to potrafią wysyłać od razu, ale jak jest problem w sieci to już o nim nie wiedzą.
Bonus 2: Nawet do Hong Kongu idzie przez AMS-IX.
Oficjalnie przemianowuję T-mobile na AMS-mobile 😄
Btw co do ostatniego testu to jednego nie rozumiem - widać że prawie 80 pakietów zostało utraconych a pisze że loss jest 0%.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
https://www.ams-ix.net/ams/pricing
Patrząc na ceny, AMS-IX jest tani więc to wyjaśnia czemu tyle tras puścili przez Holandię. Raczej nic się nie zmieni, TM jest chyba tak samo skąpe jak Orange albo nawet gorzej. Jak nie wiadomo o co chodzi, chodzi o pieniądze. ''Laguje? Trudno. Ma pan internet? No przecież ma pan. Więc gdzie problem? Nie ma, wszystko jest ok.''
Cóż, czas szukać jakiegoś dobrego VPN i płacić podwójnie. Masówki w Polsce z ❤️ do klienta 😄
Dla ludzi którzy zastanawiają się czy wziąć Orange czy TM - po prostu weźcie monetę i rzućcie nią. Orzeł - Orange. Reszka - TM. Nie ważne co weźmiecie, i tak będzie to samo.
Dodatkowo boli mnie to że poświęcam sporo czasu by zrobić dobrą mapkę do Warcraft 3 i grać ze znajomymi, ale przez lagi nie mogę jej nawet normalnie testować, nie mówiąc o prawdziwym graniu.
No i dodam jeszcze że lagi zaczynają się od około 10 rano (!) i trwają do 23 albo nawet do północy. W większości przypadków gdzie jest problem z siecią jest tak że lagi zaczynają się np od 15-18 i trwają do 22-23, a tutaj już od 10 rano nie da się pograć. To jest naprawdę żałosne. To już na Orange jak był problem z telią to trwał od 18 do 22, a nie od 10 do 23-24...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Banan9 Tak przy okazji chciałbym wspomnieć, że u mnie również do wspomnianego serwera nastąpiło załamanie w T-Mobile. Niemniej nie gram w gry sieciowe i jest mi to obojętne. Ale mam jeszcze drugie łącze do monitoringu (VDSL BSA od Telestrady, na linii miedzianej Orange) i tutaj wszystko idzie z pełną prędkością, nie ma packet loss. Tak więc problem ma ewidentnie T-Mobile.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
O 2 w nocy ping nie był idealny ale chociaż nie było lagów...
Naprawdę w tym wypadku nie wymagam wiele. Nawet gdyby ping był w granicach 55-60 ale bez lagów to byłbym zadowolony bo taki ping w Warcraft 3 jest całkowicie grywalny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uwaga na jeszcze jedną sprawę... Tak jak wcześniej pisałem, w T-Mobile istnieje możliwość zmiany prędkości w górę lub w dół raz w czasie trwania cyklu rozliczeniowego. W/g regulaminu przy zmianie w dół naliczana jest opłata w wys. 100zł. Jakiś czas temu po testowaniu 900Mbit wróciłem do swojej prędkości z umowy, tj. 100Mbit. W/w opłata nie została wprawdzie naliczona ale za to dwie kolejne faktury przychodziły dalej z opłatą jak za prędkość 900Mbit. Dwa tygodnie temu zadzwoniłem do BOA i złożyłem z tego tytułu reklamację. Została ona uwzględniona i otrzymałem dwie faktury korekty na minus 25zł, czyli nadpłatę. Jestem ciekaw, czy nowa faktura przyjdzie na prawidłową kwotę ale o tym przekonamy się dopiero 28 bm. kiedy to kończy mi się cykl rozliczeniowy.
Niestety świadczy to o dużym bałaganie i nieogarnianiu tematu przez T-Mobile...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@akira77 No ja się spóźniłem kilka dni z zapłatą ze względów finansowych i już dostałem ponaglenie na emaila, więc wiesz... tam gdzie mogą mieć bałagan to mają, ale odnośnie liczenia kasy to nie mają bałaganu 😛