- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czytanie sms a walka z oszustwami
Może masz rację… Czyli wychodzi, że jestem przewrażliwiony? 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Janhalbnapisał(-a)Może masz rację… Czyli wychodzi, że jestem przewrażliwiony? 🙂
Nie, wychodzi na to że jesteś "na czasie" i czujesz sie zobowiązany "do prowadzenia wzmożonego monitoringu stanu bezpieczeństwa systemów teleinformatycznych", mamy przecież od dziś CRP-ALFA.
https://www.gov.pl/web/rcb/stopien-alarmowy-alfa-crp-na-terenie-calego-kraju2
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Psychoza, jako jednostka chorobowa, ma wywołać nieprawidłowe reakcje. np. przesadny lęk i strach przed konkretnym bodźcem. Może o to chodzi? Strach się bać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@bronzubnapisał(-a)Psychoza, jako jednostka chorobowa, ma wywołać nieprawidłowe reakcje. np. przesadny lęk i strach przed konkretnym bodźcem. Może o to chodzi? Strach się bać.
No nie, psychoza to tylko stan umysłu, nie jednostka chorobowa. I sam w sobie żadnych celów nie ma. Skutkiem psychozy może być oczywiście lęk, ale równie dobrze może nim być i euforia.
W tym wypadku może jeszcze niekoniecznie mamy do czynienia z w pełni rozwiniętą psychozą, ale przejawy nieuzasadnionej euforii można zaobserwować.
Natomiast wzbudzanie strachu to elementarne narzędzie kontroli zachowań w interakcjach społecznych. Taki na przykład samiec goryla, srebrnogrzbiety, generalnie jest spokojnym olbrzymem zajmującym się głównie konsumpcją dużych ilości wegańskiego pokarmu, ale poczuwa się do odpowiedzialności z swoją grupę rodzinną i, w razie prawdziwego lub wyimaginowanego zagrożenia, próbuje domniemanego winnego przede wszystkim zastraszyć.
Niestety(?), te kilka milionów lat ewolucji to okazuje się za mało, żeby te wzorce zachowań zmienić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 , jak mi wpadnie jakieś słowo, które wzbudza jakieś wątpliwości, to posiłkuję się opisem kogoś, kto ma szerszą wiedzę aniżeli ja, laik. Stan umysłu też może być postrzegany w kategoriach medycznych. I na pewnych, sprawdzonych wzorcach, ktoś próbuje, lub potrafi wykorzystać pojęcie psychozy w sposób negatywny, czerpiąc z tego dziką satysfakcję. Nie wykluczone, że jest to u takiej osoby objawem choroby. Podlega więc zbadaniu. Tak to widzę.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »